Tämän legendaarisen futislausahduksen taustatarinasta tänään tasan 25 vuotta - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

Tämän legendaarisen futislausahduksen taustatarinasta tänään tasan 25 vuotta

Tasan 25 vuotta sitten Länsi-Saksa voitti Englannin MM-kisojen semifinaalissa rangaistuspotkukisan jälkeen.

Länsi.Saksa juhlii MM-finaalipaikkaa.­

4.7.2015 12:46

Päivälleen 25 vuotta sitten pelattiin yksi jalkapallon MM-historian klassikoista. Tai ainakin yksi otteluun liittyvä lentävä lause on tehnyt pelistä sellaisen. Italian MM-kisoissa pelattiin välierävaihetta ja Länsi-Saksa kohtasi Englannin.

Ottelun varsinaisen peliajan jälkeen tilanne 1–1. 60. minuutilla Andreas Brehme oli vienyt Länsi-Saksan 1–0-johtoon. Parikymmentä minuuttia myöhemmin Englannin Gary Lineker tasoitti pelin. Edessä oli jatkoaika.

Gary Lineker juhlii Englannin tasoitusmaalia.­

Kun jatkoaikakin oli maaliton, finaalipaikan ratkaisu siirtyi rangaistuspotkukilpailuun. Varsinaisella peliajalla Englannin tasoitusmaalin tehnyt Gary Lineker sai kunnian aloittaa ja hän onnistui. Kummankin joukkueen pelaajat onnistuivat vuoron perään, kunnes tuli Englannin neljännen laukojan, Stuart Pearcen vuoro. Länsi-Saksan maalivahti Bodo Illgner torjui Pearcen laukauksen. Länsi-Saksan neljäs potkaisija Olaf Thon laittoi oman rangaistuspotkunsa maaliin, joten Chris Waddlen oli pakko onnistua. Kun Waddle laukoi pallon yli maalin, Englannin kohtalona oli joutua pronssiotteluun kisaisäntä Italiaa vastaan ja Länsi-Saksa pääsi finaaliin.

Paul Gascoigne otti välierätappion raskaasti.­

Myöhemmin Englannin tasoitusmaalin varsinaisella peliajalla tehnyt Gary Lineker on tokaissut otteluun viittaavan lentävän lauseen:

– Jalkapallo on yksinkertainen peli. 22 pelaajaa taistelee 90 minuuttia pallosta ja lopulta Saksa voittaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?