Huippukärki olisi tullut 500 eurolla kuussa – RoPS ei innostunut

Urheilusanomat selvitti Legendan jäljillä -palstalla Bundesliigan maalitykin Bas Dostin siirtokuvion RoPSiin.

Bas Dost olisi ollut aikanaan valmis tulemaan RoPSiin. Nyt hollantilainen takoo maaleja Saksan Bundesliigassa Wolfsburgin riveissä.

16.5.2015 15:15

Urheilusanomat-viikkolehti selvittää kahden viikon välein urheilumaailman tarinoita Legendan jäljillä -palstallaan. Tällä viikolla palsta vierailee Rovaniemellä talviaikaan 2008.

Legendan mukaan veikkausliigaseura RoPSille tarjottiin kaudelle 2008 hyökkääjää, josta tuli sittemmin tähti Bundesliigaan. Kyseessä on 196-senttinen Hollannin maajoukkuemies Bas Dost, joka on takonut tällä kaudella 16 maalia sarjan kärkiseuroihin lukeutuvassa Wolfsburgissa. RoPS päätti kuitenkin, ettei Dost kiinnosta. Pitääkö tarina paikkansa, pelaaja-agenttiyritys TopSpotia pyörittävä Mikko Perälä?

Kyllä se pitää. Kyse on tosiaan kaudesta 2008 ja RoPSiin valmentajaksi tulleesta Tom Saintfietistä, joka oli sitä ennen vaikuttanut teknisenä johtajana hollantilaisseura Emmenissä. Saintfiet ehdotti RoPSiin pelaajaa, joka oli jäänyt yli Emmenissä.

Miten kävi?

Jouko Kiistala ei innostunut, koska RoPSilla oli jo ennestään riveissä sen verran monta sambialaista.

Olisiko Dost ollut itse tulossa Suomeen?

Kyllä, hän oli halukas tulemaan ja olisi ollut todella edukas RoPSille: palkkaa muistaakseni 500 euroa kuukaudessa ja kämppä päälle.

Mitäs Saintfietille kuuluu nykyään – hänen pestinsä Rovaniemellähän päättyi lyhyeen?

Hän oli viimeksi Togon maajoukkuevalmentaja ja etsii nyt uusia töitä. Saintfiet olisi periaatteessa valmis Suomeenkin. Kun täällä puhutaan ulkomaalaispelaajien määrän vähentämisestä, niin vastaavasti kannattaisi lisätä ulkomaalaisvalmentajien määrää: saataisiin uutta oppia ulkomailta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?