Suomalaiskapteeni muisti äitiään hellästi jättiareenalla – katso sykähdyttävä äitienpäiväkuva

Niklas Moisander hyvästeli Ajaxin käsi kädessä oman äitinsä kanssa.

Niklas Moisander antoi viimeisen Amsterdamissa pelaamansa ottelun jälkeen pusun äidilleen Sirpalle.

11.5.2015 9:47

Upeampaa tapaa hyvästellä rakas seura on vaikea kuvitella.

Ensi kaudeksi Italian Sampdoriaan siirtyvä Ajaxin kapteeni Niklas Moisander marssi eilen viimeistä kertaa urallaan Amsterdam Arenalle. Hänet saattoi kentälle oma äiti Sirpa Moisander.

– Oli tunteellinen päivä. Olen viettänyt Ajaxissa urani hienoimmat ajat ja voittanut kaksi mestaruutta. Kävelin kentälle äitienpäivänä oman äitini kanssa, Moisander fiilisteli Ilta-Sanomille.

Ajax oli kutsunut ja kustantanut sunnuntain Cambuur-otteluun edustusjoukkueen jokaisen pelaajan äidin. Kutsuun vastasi parikymmentä äitiä. Myös Moisanderin isä Aimo oli paikalla.

Ajax voitti 51 140 katsojan edessä pelatun ottelun 3–0, ja Moisander pelasi alusta loppuun. Ottelun jälkeen valmentaja Frank de Boer piti Moisanderille kiitospuheen stadionille jääneiden kannattajien edessä. Faneilla oli mukanaan lakana, jossa oli hollanniksi teksti ”Kiitos, Niklas” ja pieni Suomen lippu.

– Se tuntui hyvältä.

Ajax pelaa kauden viimeisen pelinsä ensi sunnuntaina Dordrechtissa. Ottelu on merkityksetön, Ajax on varmasti sarjassa toinen. Mestaruuden on varmistanut PSV Eindhoven.

– Olen varmaan ottelussa kokoonpanossa, mutta en usko, että pelaan siinä. Veikkaan, että valmentajankin mielestä kotimatsi oli hyvä lopetus, Moisander tuumi.

Sirpa Moisander saattoi poikansa kentälle.

Moisander siirtyi Ajaxiin ensi kertaa jo 16-vuotiaana lupauksena yhdessä kaksoisveljensä Henrikin kanssa. Ensiyrittämällä edustusjoukkueesta ei auennut pelipaikkaa, mutta Moisander siirtyi Ajaxiin uudelleen 2012 vietettyään kuusi vuotta FC Zwollessa ja AZ Alkmaarissa.

– Totta kai 12 vuotta Hollannissa on pitkä aika. Olen ollut täällä koko aikuisikäni. Olenkin sanonut täällä haastatteluissa, että olen kolmasosalta hollantilainen. Varsinkin Amsterdam on minulle erityinen paikka.

On mahdollista, että jonain päivänä Moisander palaa perheineen Hollantiin.

– Olen tietysti luonut täällä paljon kontakteja, ja jos uran jälkeen jatkan futiksen parissa ja Hollannissa on vaihtoehtoja, niin silloin sitä mietitään.

Ajax kaatoi Cambuurin sunnuntain ottelussa 3–0.

Niklas (vas.) ja Henrik Moisander siirtyivät Ajaxiin 16-vuotiaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?