Evertonille murskatappio – kaikki englantilaiset ulkona eurokentiltä

Julkaistu:

Jalkapallo
Viimeisenä englantilaisjoukkueen eurokentillä pelannut Everton putosi nöyryyttävällä tavalla Euroopan liigassa Kiovan Dynamolle.
Everton oli voittanut Euroopan liigan pudotuspelien avausosan kotonaan maalein 2–1. Vierasottelu oli englantilaisittain kuitenkin järkyttävä. Kiovan Dynamo murskasi kotiottelussaan Roberto Martinezin joukkueen peräti 5–2 ja eteni 16 parhaan joukkoon yhteismaalein 6-4.

Ukrainalaiset menivät jo ensimmäisellä puoliajalla 3-1-johtoon Andriy Jarmolenkon, Lukasz Teodorczykin ja Miguel Veloson maaleilla. Evertonin 1–1-tasoitusmaalin viimeisteli Romelu Lukaku.

Toisella puoliajalla Oleh Husyev ja Vitorino Antunes lisäsivät maaleillaan Evertonin tuskaa. Phil Jagielkan lopun kavennus jäi vieraille laihaksi lohduksi. Evertonin putoamisen jälkeen eurokentillä ei ole jäljellä enää ainuttakaan Valioliigan joukkuetta.

Myös italialaisjoukkueet Napoli ja Fiorentina selvittivät tiensä jatkoon. Fiorentina yllätti vierasottelussa Serie A:n kakkosen Roman. Vincenzo Montellon joukkue voitti 3–0 ja eteni jatkoon yhteismaalein 4–1. Roman turhautuminen purkautui lopussa Adam Ljajicin ulosajoon.

Napolin maaliton tasapeli Moskovan Dinamon vieraana riitti jatkopaikkaan, kun italialaisjoukkue oli voittanut kotiottelunsa 3–1.

Tulospalvelu: UEFA Eurooppa-liiga 19.03.2015

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt