Jalkapallo

Serie A:n seura konkurssiin – puheenjohtaja pidätettiin

Julkaistu:

Jalkapallo
Italian Serie A:ssa pelaava Parma ilmoitti virallisesti konkurssistaan.
Parma on kärsinyt suurista talousongelmista jo useita kuukausia. Seuralla on velkaa yli 100 miljoonaa euroa, eivätkä pelaajat eivät ole saaneet palkkaa koko kauden aikana. Torstaina järjestetty oikeuskäsittely konkurssista oli ohi kymmenessä minuutissa.

Joukkue on joutunut seuran velkojen takia jopa peruuttamaan kaksi vierasotteluaan, koska pelimatkaan ei löytynyt rahoja.

Aikaisemmin tällä viikolla Parman puheenjohtaja Giampietro Manenti pidätettiin epäiltynä rahanpesusta. Edellinen puheenjohtaja Tommaso Ghirardi myi aikaisemmin omistuksensa seurasta nimellisellä yhdellä eurolla Manentille, joka lupasi tuoda seuraan pääomaa. Rahoja ei kuitenkaan koskaan näkynyt.

Vielä on epävarmaa, pystyykö Parma pelaamaan kauden loput ottelunsa sarjassa. Serie A:n jumbojoukkue Parma on kerännyt tällä kaudella vain yhdeksän pistettä kolmella voitolla ja kolmella tasapelillä. Joukkueen maalisaldo on 30 maalia pakkasen puolella. Liiga ilmoitti jo aikaisemmin, että mikäli Parma ei pelaa kaikkia liigan ottelujaan, joukkueen ottelujen lopputulokset muutetaan vastustajien 3-0-voitoksi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt