Legendan jäljillä: Siirtyikö Jallu Rantasen A-maajoukkuedebyytti väärien pelihousujen takia? - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

Legendan jäljillä: Jallu Rantasen pelihousut

Urheilusanomien klassikkopalsta Legendan jäljillä selvittää tällä kertaa, siirtyikö Jallu Rantasen A-maajoukkuedebyytti väärien pelihousujen takia. Rantanen vastasi tapansa mukaan värikkäästi.

27.1.2015 11:00

Legendan mukaan Jari »Jallu» Rantasen debyytti jalkapallon A-maajoukkueessa 1980-luvun alussa siirtyi, koska hänellä oli jalassaan väärät pelihousut.

Pitääköhän tämä tarina paikkansa, Jallu Rantanen?

Pitää. Pelasimme maaottelua DDR:ssä, olin vaihtopelaajana. Vettä tuli todella rankasti. Ajattelin, että vaihdan tauolla kuivat housut. Se kuitenkin unohtui, kun siinä höpöteltiin. Kun valmentaja »Mara» Kuusela oli vaihtamassa minua kentälle, hän katsoi housujani, ja kysyi mitkäs nuo ovat. Pompin innoissani ja vastasin, että housut. En huomannut, että ne olivat HJK:n housut, joissa oli mainos. »Zico» Hjelm pääsi sitten debytoimaan tilalleni, ja teki vielä maalinkin.

Että sellaista... Taisi olla ainutlaatuinen kerta urallasi, kun vaihto jäi tekemättä?

Ei ihan. Olin maajoukkueen mukana Portugalissa samana vuonna. Portugali teki 1–0, 2–0 ja niin edelleen. Mara sanoi minulle, että mene verryttelemään. Portugali teki lisää maaleja, ja jätkämme kentällä alkoivat pyytää, että ota vaihto. Mara oli päättänyt, ettei ota. Vedin sitten tunnin ja 15 minuuttia alkuverryttelyä, enkä edes päässyt kentälle. Olisin siellä varmasti vieläkin ottamassa lämpöä, jos joku ei olisi hakenut minua pois!

Tässä kuvassa Jallu Rantasella on kuivat housut. Rantanen Martti Kuuselan kanssa vuonna 1985.­

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?