Jalkapallo

EIF juhlii nousua Ykköseen

Julkaistu:

EIF voitti lauantaina Atlantiksen Helsingissä 3-1 (1-1) ja nousi Ykköseen yhteismaalein 6-4.
Tammisaarelaisjoukkue oli isäntiään parempi ja tasapainoisempi. Loppuvihellyksen jälkeen Töölön Pallokentällä tanssi iloisia pelaajia ja kannattajia, joita oli matkustanut Helsinkiin arviolta noin parisataa.

- Ja me mennään Veikkausliigaan, EIF:n pelaajat lauloivat piiritanssissaan, ja ympärillä suihkusi kuohujuoma.

Ehkä liiga on vielä kaukainen haave, mutta joukkue näytti laadukkaan nousijan arvoiselta Kakkosen huippujengiltä.

Jussi Äijälä laukoi upealla kudillaan Atlantiksen johtoon, mutta EIF:n Etchu Tabe teki nopeasti tasoitusmaalin pitkän sivurajaheiton jälkitilanteesta.

Toisella puoliajalla Johan Estlander vei rangaistuspotkusta EIF:n johtoon, ja Mamadou Konate sijoitti loppuminuuteilla nätisti 1-3 Lucas Kaufmanin hyvästä syötöstä.

Vasta EIF:n kolmas maali sai valmentaja Jari "Jallu" Rantasen riemuitsemaan näyttävästi.

- Ulkoisesti olin ottelussa rauhallinen, mutta sisällä kiehui ja kupli. Pelaajana pystyi vaikuttamaan fyysisesti peleihin, mutta valmentaja voi vain tehdä joitakin tiettyjä juttuja. En yhtään ihmettele, että valmentajat harmaantuvat, Rantanen sanoi ottelun jälkeisissä voitonjuhlissa.

Rantanen, 53, koki pelaajaurallaankin paljon suuria riemunhetkiä. Hän pelasi 36 A-maaottelua sekä useita vuosia ulkomailla ammattilaisena. Hän juhli Suomen mestaruutta kolmesti HJK:ssa, jossa hän voitti myös Suomen cupin kolmesti. Lisäksi hän voitti Ruotsin mestaruuden ja Uefa-cupin IFK Göteborgissa.

Lauantaina Atlantiksen ja EIF:n kiihkeästä ottelusta pisti silmään erityisesti EIF:n topparien Taben ja Mikael Liespuun ylivoima. He pimittivät käytännössä täysin Atlantiksen pelätyn maalitykin Sakari Tukiaisen.

Tabe myös hankki rangaistuspotkun, josta nähtiin EIF:n voittomaali. Liespuun hallinta ilmatilassa läpi ottelun oli aivan omaa luokkaansa.

EIF:n puolustusta tuki keskikenttämies Sampsa Timoska, joka on kokenut urallaan hienoja voittoja niin MyPassa kuin esimerkiksi Queen's Park Rangersissakin.

- Tuntuu todella hyvältä. Tämä nousu asettuu samalle viivalle kuin Suomen mestaruus ja Suomen cup. Kaudet ovat pitkiä ja raskaita, Timoska sanoi.

Jo Töölön Pallokentällä alkaneet villit nousujuhlat epäilemättä saavat lisää vauhtia nousijajoukkueen kotiutuessa Tammisaareen.

- Suurimmalla osalla pelaajistamme on maanantai vapaata. Eiköhän tässä vähän aikaa juhlitaan, Timoska sanoi.

Myös valmentaja Rantanen arvioi juhlien luistavan yhtä luontevasti kuin joukkueen pelaamisen.

- Juhlimista on joskus treenattu. Siinä mä olen aika hyvä, Rantanen sanoi pilke silmäkulmassa.

Toinen Kakkosesta Ykköseen nouseva joukkue on PS Kemi, joka voitti lauantaina Vaasan IFK:n 3-0.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt