Kööpenhamina kukisti HJK:n 2-0

Julkaistu:

Euroopan liiga
HJK:n taival Euroopan liigassa alkoi 0-2-vierastappiolla FC Kööpenhaminaa vastaan.
Tulospalvelu: FC Köbenhavn - HJK 18.9.2014 20.00

Tanskalaisjoukkueen ratkaisija oli joukkueensa molemmat maalit tehnyt Nicolai Jörgensen.

Jörgensen tuli sisään vasta vaihdosta, sillä häntä oli tarkoitus säästellä sunnuntain Bröndby-otteluun. Kun Kööpenhaminan peli ei sujunut, pistettiin hänet vaihdosta sisään - ja tulosta alkoi tulla heti.

Jörgensen puski 2-0 pelin 81. minuutilla vasemmalta saamastaan keskityksestä.

1-0 tuli 68. minuutilla, kun pallo ajautui juuri kentälle tulleelle Jörgensenille Valtteri Morenin hutipotkun jälkeen. Jörgensen ampui pienestä kulmasta HJK-vahti Toni Doblasin käsien kautta avausmaalin.

 

Jörgensen ehti olla kentällä vain kymmenen minuuttia ennen osumaansa.

Vähän avausmaalinsa jälkeen Jörgensen ampui kovan vedon ylähirteen.

FC Kööpenhaminalla oli mainio tilaisuus mennä ottelussa johtoon jo pelin 62. minuutilla, kun joukkueelle vihellettiin rangaistuspotku.

Ukrainalaistuomari Jevhen Aranovski katsoi Markus Heikkisen kaataneen läpimenossa olleen Aleksander Kacaniklicin ja määräsi pallon pilkulle.

Andreas Corneliuksen veto oli löysähkö, ja HJK:n maalivahti Toni Doblas ehti pallon tielle. Doblas sai Espanjan-vuosinaan mainetta rankkarien vangitsijana.

Klubilla oli 7. minuutilla loistopaikka. Burkina Fason maajoukkuekärki Aristide Bance pääsi Teemu Tainion pystysyötöstä läpi, mutta ei pystynyt ohittamaan maalivahtia.

Bance oli HJK:n päävalmentajan Mika Lehkosuon yllätysveto avaukseen. Bance ohitti Lehkosuon papereissa Mac Kandjin, vaikka oli ollut mukana vain parissa harjoituksissa. Kandji pääsi kentällä 72. minuutilla.

Pari minuuttia tästä, ja Klubin kippari Teemu Tainio ampui viuhuvan vedon niukasti ohi. Tainiolle euro-ottelu on uran 52:s.

HJK:n tuore ghanalaisvärväys Anthony Annan sai varoituksen ensimmäisellä jaksolla.

Avausjakso antoi odotuksia vähintään tasapelistä, mutta Kööpenhamina vei lopulta voiton kovalla rutiinillaan.