Mielenkiintoinen löydös Neymarin aivoissa - selittääkö tämä upeat maalit?

Julkaistu:

JALKAPALLO
Tutkijoiden mukaan Neymarin aivojen aktiivisuus laskee minimiin pelin aikana.
Futistähti Neymarin liikkeet jalkapallokentillä tulevat syvältä selkäytimestä.

Kun Neymar taituroi pallon kanssa ja pyyhkäisi vastustajiensa ohi Brasilian MM-kisoissa, ei hänen aivoissaan tapahtunut juuri mitään.
Kaikki tapahtui lähes automaattisesti.

Japanilainen aivotutkija Eiichi Naito paljasti sveitsiläisessä tiedelehdessä, että Neymarin aivojen aktiivisuuden taso pelien aikana on omaa luokkaansa.

MRI-kuvista selvitimme, että hän käyttää pelin aikana vähemmän kuin kymmenen prosenttia siitä aivokapasiteetista, mitä amatööripelaaja käyttää, Naito kertoi.

Erikoislääkärien julkaiseman tutkimusraportin mukaan Neymarin jalat toimivat ”aavemaisen luonnollisesti”.

Matalampi aivojen aktiivisuus tarkoittaa pienempää aivojen kuormitusta, jonka myötä pelaaja voi tehdä yhtäaikaisesti useita monimutkaisia liikkeitä. Uskomme, että tämä mahdollistaa Neymarin monipuolisen vartalon käytön, Naito sanoi japanilaiselle Mainichi Shimbun -lehdelle.

Japanilaiset neurologit tutkivat Neymarin aivotoimintaa helmikuussa. Useita FC Barcelonan pelaajia testattiin erilaisilla motoriikkaa mittaavilla kokeilla. Tuloksia verrattiin Espanjan kakkosdivisioonan pelaajista saatuihin tuloksiin sekä kahden huippu-uimarin tuloksiin. Kerätystä materiaalista huomattiin Neymarin aivojen aktiivisuustason lasku pelien aikana.

On mahdollista, että on olemassa geneettinen yhteys siihen, kuinka Neymar harjoittelee, Naito sanoi.

Barcelonan joukkuetoveri Lionel Messi käyttää aivoja oletettavasti samoin kuin Neymar. Samaa voi tutkijoiden mukaan olettaa myös Real Madridin Cristiano Ronaldon kohdalla.

Katsoessa heidän jalkatyöskentelyään ja tekniikkaa, on syytä olettaa, että heidän aivojensa aktiivisuustaso on sama kuin Neymarin, Naito totesi.

Suomessa asiasta kertoi ensimmäisenä Yle.

Lähde: Aftonbladet, Yahoo Sports

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt