Nuorison juhlaa Rio de Janeirossa - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

Nuorison juhlaa Rio de Janeirossa

Julkaistu: 14.7.2014 1:50

Ratkaisija Mario Götze todistaa Saksan nuoresta voimasta, joka jyllää vielä vuosia, kirjoittaa Joose Palonen Maracanãn juhlahumun keskeltä.

Ilotulitteet paukkuvat Maracanãlla. Bastian Schweinsteiger kantaa MM-pokaalia puolihuolimattomasti kohti kentän keskustaa. Lukas Podolski kirmaa nurmella lapsensa kanssa.

Rio de Janeiro on tänä iltana saksalainen. Kaiuttimista soi saksalainen poppi. Kymmenettuhannet argentiinalaiset poistuvat pettyneinä pimeään yöhön. Huomattavasti pienemmällä saksalaisjoukolla ei ole aikomustakaan lähteä stadionilta.

Mario Götze tuulettaa fanijoukolle pohjoispäädyssä. Hänet muistetaan Saksassa tästä lähtien ikuisesti. Haltuunotto rinnalla, nopea ja notkea vasemman jalan laukaus – 1-0-voittomaalin ansiosta Götzeä rakastetaan jopa Dortmundissa.

Gonzalo Higuainilla, Leo Messillä ja Rodrigo Palaciolla oli tilaisuutensa nousta pyhimykseksi Argentiinassa, mutta 22-vuotiaasta Götzestä tuli ottelun sankari.

Ratkaisija kertoo Saksan voimasta. Nuori, taitava ja älykäs pelimies tuli vaihdosta kentälle mieli ja jalat virkeänä. Hän oli Andre Schürrleltä syötön saatuaan terävämpi kuin Messi omassa maalipaikassaan, ja se toi MM-pokaalin Saksaan 24 vuoden tauon jälkeen.

Saksa on ainoa joukkue MM-historiassa, joka on edennyt neljä kertaa peräkkäin MM-välieriin (2002-2014). Vähältä piti, että ettei joukkueesta tullut taas melkein-mestaria. Saksan puolustus rakoili vaarallisesti, eikä Argentiinan puolustusmuurista tahtonut löytyä rakoja.

Finaaliesitys oli Saksalta kaukana Brasilia-ottelun loistosta ja Ranska-ottelun vakuuttavasta kontrollista. Mutta jalkapallo-ottelu kesti tällä kertaa 120 minuuttia, ja vihdoin Saksa voitti.

Nähdään Venäjällä, toivottavat mainostaulut kentän laidalla. Neljännen tittelinsä voittaneella Saksalla on vuonna 2018 tilaisuus nousta maailmanmestaruuksien määrässä Brasilian rinnalle. En löisi vetoa Saksaa vastaan, niin vahvaa germaanien pelaajatuotanto tällä hetkellä on. Götzekin ehtii pelata vielä jopa kolmet MM-kisat.

Ensimmäisessä turnauksessakin on sulateltavaa, juuri tätä kirjoittaessani aurinkoinen nuorukainen poistuu kentältä pukukoppiin. Päätykatsomossa saksalaisfanit jatkavat lauluaan.

MM-kisat ovat päättyneet ja saaneet arvoisensa voittajan.

Lisää aiheesta