IS Riossa: Metro pomppi raiteillaan – Argentiinan fanit valmiina MM-finaaliin - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

IS Riossa: Metro pomppi raiteillaan – Argentiinan fanit valmiina MM-finaaliin

Argentiinan fanit ottavat ilon irti MM-finaalista Rion kaduilla.

Argentiinan fanit ottavat ilon irti MM-finaalista Rion kaduilla.

Julkaistu: 13.7.2014 19:27

Argentiinalaiset ovat vallanneet Rio de Janeiron. Matkalla Maracanãlle MM-kisojen loppuotteluun tunnelma oli jo katossa – ja tärisevässä lattiassa.

Argentiinan kannattajat lauloivat lähes koko metromatkan Botafogon asemalta Maracanãlle. Viisuja oli useampi, mutta suosikki oli taas kerran näiden kisojen hitti.

- Brasil, decime qué se siente!

Vapaasti käännettynä: Brasilia, kerro miltä tuntuu.

Ei metrossa olleista brasseista kovin hyvältä tuntunut tämän viikon historiallisten 1-7- ja 0-3-tappioiden jälkeen. Argentiinalaiset puolestaan pursuavat onnea.

Heillä on tänään mahdollisuus hakea maailmanmestaruus ikivihollisen Brasilian kotikentältä Maracanãlta. He aikovat ottaa tilaisuudesta kaiken irti.

Laulusta ja kannustuksesta Argentiinan voitto ei jää kiinni. Rio de Janeirossa on nyt eri arvioiden mukaan 70 000-100 000 argentiinalaista. Useimmilla ei ole varaa ottelulippuun, mutta he haluavat olla paikalla Riossa historiallisella hetkellä. Kaupungin on vallannut sekalainen joukko argentiinalaisia, jotka nukkuvat asuntovaunuissa, autoissa, rannalla ja talojen portailla.

Saksalaisia on huomattavasti vähemmän, ja he olivat hiljaisempia metrossa ja Maracanãn edustalla. Keski-ikäinen saksalaisfani sentään yritti kuittailla laulaville argentiinalaisille

- Te juhlitte ennen peliä. Me juhlimme matsin jälkeen. 4-0! Hei hei, Argentiina!

Kommentista seurasi vain lisää laulua. Vaunu pomppi raiteillaan, kun tukevahkot argentiinalaismiehet hyppivät metrossa rytmikkäästi laulunsa tahtiin.

Argentiinalaisten hittibiisin mukaan Messi tuo Argentiinalle MM-pokaalin. Pian on kapteenin aika toteuttaa profetia ja suuri toive.

MM-finaali Argentiina-Saksa alkaa Suomen aikaa kello 22.