Jalkapallon MM-finaali: Saattaako Linda Ahl Lionel Messin kentälle MM-finaalissa? - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

Saattaako tämä suomalaistyttö Messin kentälle MM-finaalissa?

Imatralainen Vilja Ahl toivoo pääsevänsä saattamaan Lionel Messiä kentälle MM-finaalissa.

Julkaistu: 13.7.2014 6:30

Ilta-Sanomat tapasi Rio de Janeirossa 6-vuotiaan Vilja-tytön, joka saattaa pelaajat kentälle MM-kisojen loppuottelussa.

Kun maailman katseet siirtyvät sunnuntaina Rio de Janeiron maineikkaalle Maracanã-stadionille ja pelaajat astelevat viheriölle MM-turnauksen finaaliin, heitä saattamaan kävelee kuusivuotias Vilja Ahl Imatralta.

Ahlin perhe sai heinäkuulle yllättävää ohjelmaa, kun äiti Tuija oli ilmoittanut tyttärensä pikaruokaketjun kilpailuun. Satumainen arpaonni osui Imatralle, joten Vilja pääsee saattamaan jonkun maailman huippupelaajista Maracanãn nurmelle MM-kisojen loppuotteluun.

Ilta-Sanomat tapasi Vilja ja Tuija Ahlin perjantaina, kun he olivat saapuneet pitkän lentomatkan jälkeen Rioon. Kunniavieraat pääsivät majoittumaan kaupungin ylellisimpiin alueisiin kuuluvan Leblonin rannalla sijaitsevaan Marina Palace -hotelliin. Aivan naapurissa on Ipaneman kuuluisa ranta.

Antonio Carlos Jobimin tunnettua laulua mukaillen Viljasta tuli viikonlopuksi Ipaneman tyttö.

Vilja pääsi pitkän matkan jälkeen ottamaan sandaalit jalastaan ja kokeilemaan pehmeää hiekkaa jalkapohjiensa alla. Vierellä brasilialaiset pelasivat rantafutista.

- Milloin minä pääsen uimaan? kyseli Vilja moneen kertaan kuvia otettaessa.

Vilja sai ottaa matkalle mukaan yhden huoltajan. Vaikka perheen isä Juha on kova jalkapallofani, hän päätti lopulta jättää tehtävän äidille. Juha pelkäsi, ettei hänen kielitaitonsa riitä matkalla.

Näin Tuija Ahl pääsi reissaamaan Vilja-tytön kanssa Rio de Janeiron rannoille. Koko perhe on katsonut MM-kisoja ahkerasti. Vilja on seurannut MM-otteluissa erityisesti lapsia, jotka saattavat pelaajia kentälle.

Vilja saa järjestäjiltä peliasun, jonka hän pukee ylleen loppuottelussa. Vielä ei tiedetä, ketä hän pääsee saattamaan. Harras toive hänellä on.

- Mie toivon, että mie saisin Messin! Vilja sanoo eteläkarjalaisella nuotilla.

- Messi on myös iskän suosikkipelaaja.

Argentiinan kapteeni Lionel Messi on MM-finaalin seuratuin pelaaja. Äidille kelpaisi kumppaniksi myös vaikkapa Saksan Miroslav Klose.

Jalkapallon MM-kisojen loppuottelua pidetään maailman seuratuimpana urheilutapahtumana, joten vaalean suomalaistytön näkevät sunnuntaina sadat miljoonat television katselijat.

- Uskomaton juttu, pyörittelee Tuija Ahl päätään.

Ohjelmassa on esimerkiksi vierailu Sokeritoppavuorelle, jota Vilja jo odottaa. Mutta päätapahtumasta ei ole epäselvyyttä. Se on loppuottelu ja hetki, jolloin lapset saattavat pelaajat kentälle.

- Kyllä minua jännittää! Tuija Ahl tunnustaa.

- Mutta minua jännittää enemmän kuin sinua! Vilja kuittaa.

Lisää aiheesta