Heikki, Henna

Jalkapallo

MM-kisat juuri nyt: Saksa kovan väännön jälkeen puolivälieriin

Julkaistu: , Päivitetty:

MM-futis 12.6.-13.7.
MM-jalkapallon neljännesvälierät jatkuivat tiistaina kahdella huippujännittävällä ottelulla: Argentiina-Sveitsi ja Belgia-USA.
 • Ranska kaatoi Nigerian 2-0 (0-0). Seuraavaksi selvitellään maan vastustajaa.
 • Saksa voitti Algerian jatkoajalla 2-1 (0-0, 0-0).

Klo 7.43: Aloitetaan tämä heinäkuinen aamu Yhdysvaltain ottelun kunniaksi Lana Del Reyn Brooklyn babyllä. Hän voisi nimensä perusteella olla myös argentiinalainen.

Klo 4.14:
Kamerunin jalkapalloliitto aikoo tutkia Wilson Raj Perumalin Der Spegelille esittämät väitteet siitä, että sen MM-ottelua olisi manipuloitu.

Lue lisää tästä.

Klo 3.57:
Katso Saksan ja Algerian ottelun maalianimaatiot tästä.

Klo 3.21:
Lue Joose Palosen paikan päältä kirjoittama sisäpiirinäkökulma Ranskan erinomaisesta MM-taipaleesta.

Ranskalaista tehokkuutta


Klo 2.41:
Algerian kapteeni Madjid Bougherra ylisti omiaan. Lue lisää tästä.

Klo 2.30: Ei ole liian aikaista kääntää katseita huomiseen ja viimeiseen neljännesvälieräpäivään. Urheilusanomien sisäpiirianalyysi: Argentiina-Sveitsi.

Messi vs. reikäjuusto

Klo 2.15:
Jälkipyykkiä Nigerian tappiosta: Valmentaja Stephen Keshi syytti maalivahti Vincent Enyeamaa tappiosta ja erosi.

Klo 2.05:
Algerian jalkapalloliitto on saanut kovat sakot fanien laserosoitintempusta Venäjä-ottelussa.

Klo 1.49: Lue raportti Saksan voitosta tästä.

Klo 1.33:
Kaunista se ei ollut, mutta Saksa hoiti lopulta leiviskänsä Schürrlen ja Özilin osumilla.

LOPPUTULOS: SAKSA-ALGERIA 2-1

121 min. MAALI! SAKSA-ALGERIA 2-1!

Nopea vastahyökkäys, ja olisikohan tässä vielä draaman aineksia? Djabou ohjaa pallon läheltä sisään.

119 min. MAALI! SAKSA-ALGERIA 2-0!


Saksa näyttää enemmän helpottuneelta kuin riemukkaalta. Özil ja Schürrle hassaavat jo yhden avopaikan, mutta paluupallosta Özil upottaa pallon verkkoon.

Heikko peli Özililtä, helpottava päätös.

118 min.
Müllerille rakennettiin puolittainen läpiajo, mutta viimeistely ei vieläkään onnistu. Slimani lähtee karkumatkalle toiseen suuntaan tämän jälkeen, mutta Boateng juoksee hänet kiinni ja riistää. Slimanin voimat eivät yksinkertaisesti enää riitä.

115 min.
Algerian joukkue näyttää uupuneelta. Slimanin juoksuvirta näyttää ehtyneen. Löytyykö viimeisten minuuttien aikana vielä jostain vaihde?

111 min.
Algeria yrittää luoda tekopaikkoja, mutta Saksa on onnistunut jäädyttämään pelin melko varmaotteisesti.

108 min.
Lahm on repiä algerialaispelaajalta housut jalasta - kortti seuraa. Algeria ei pysty luomaan vapaapotkusta vaaran paikkaa.

106 min.
Jatkoajan toinen jakso käynnistyy. Saksa johtaa yhä Schürrlen maalilla.

105+1 min. Jatkoajan ensimmäinen jakso päättyy.

102 min.
Nyt aukeaa SE Algerian paikka! Mostefa pääsee ampumaan sekavasta kulmapotkun jälkitilanteesta, mutta pallo painuu ohi. Miehen kivuliaasta ilmeestä näkee, että ampuja itsekin tietää paikan merkityksen. Uusia ei enää ehdi montaa tulla.

99 min.
Saksa painaa yhä päälle. Müller laukoo boksin ulkopuolelta niukasti ohi. Algerialla ei juuri nyt näytä olevan vastauksia Saksan paineelle.

94 min.
Nyt paineet ovat Algerian niskassa. Pieni tilastopala: Schürrlen maali oli MM-kisojen 26:s vaihtopelaajan tekemä maali.

92 min. MAALI! SAKSA-ALGERIA 1-0!

Vihdoin Saksa löytää maalin. Müller murtautuu vasemmalta läpi ja keskittää - vaihtomies Schürrle viimeistelee upeasti takajalalla.

91 min. Jatkoajan ensimmäinen jakso lähtee käyntiin.

TILANNE: SAKSA-ALGERIA 0-0. EDESSÄ JATKOAIKA.

90+4 min.
Saksa saa vielä lopussa kulmapotkun, mutta M'Bolhi selvittää jälleen.

Varsinainen peliaika päättyy.

89 min. Neuer joutuu jälleen liberon hommiin kun Algeria lähettää pitkän pallon eikä saksalaispuolustajia ole mailla halmeilla. Neuerin atleettisuus on pelastanut Saksan monesti.

Heti perään Schweinsteiger pääsee jälleen puskemaan vapaasti, mutta maali jää taas saamatta.

87 min. Saksan vapaapotku vaarallisesta paikasta. Müller kaatuu juuri ennen palloa, nousee takaisin ylös ja lähtee juoksemaan muurin taakse. Schweinsteiger chippaa, mutta pallo jää muuriin. Kaikkiaan tilanne vaikuttaa hyvin koomiselta, mutta oliko Müllerin kompurointi osa vaparikuviota? Vaikea sanoa.

85 min. Ottelussa on pieni tauko, kun Hallichen jalat kramppaavat. Ottelu jatkuu Saksan kulmapotkulla. Algerian puolustus selvittää tilanteen jälleen.

82 min. Nyt Müller taas hyvässä paikassa, mutta laukaus jälleen ohi.

80 min. Kaksi huippupaikkaa Saksalle! Khedira keskittää, Müller puskee mutta jälleen M'Bolhilta upea torjuna. Tolppamies pelastaa paluupallon. Sama käy kulmapotkusta Höwedesin paikasta. Saksa painaa todella kovaa taas päälle.

79 min.
Schweinsteiger pääsee puskemaan vapaasti Müllerin keskityksestä, mutta ohi menee.

77 min.
Taider ulos, Yacine Brahimi sisään Algerialle. Kyseessä vasta joukkueen ensimmäinen vaihto, joten jos jatkoajalle mennään niin plakkarista löytyy vielä tuoreita jalkoja.

75 min. Algeria saa heti perään toisen tilanteen. Nyt Slimani laukoo, mutta päin Neueria.

74 min. Feghouli pääsee ampumaan, mutta laukaus kiertyy ohi.

73 min. Schürrle ampuu kaukaa, mutta päin M'Bolhia.

70 min.
Sami Khedira korvaa Mustafin ja Phillip Lahm siirtyy oikeaksi pakiksi.

66 min.
Pelissä on tauko. Mustafi makaa maassa pahasti loukkaantuneena. Vaihto lienee edessä.

62 min.
Saksa hakee johto-osumaa, mutta aukeamat Algerian puolustuksessa ovat vähissä. Vihreäpaidat ovat ryhmittyneet tiukasti pallon alle. Peliväline lentää jatkuvasti rangaistusalueelle, ja tasaisesti Algeria hoitaa pallot väljemmille vesille.

Aukeaako pian paikka vastaiskuun?

56 min.
M'Bolhi joutuu jälleen tekemään huiman pelastuksen saksalaislaukauksesta. Saksa on toisella jaksolla nostanut tempoa selvästi ja hallitsee peliä.

50 min. Nyt mennään päästä päähän! Neuer pudottaa Algerian kulmapotkun ja katastrofi on aiheutua kunnes Neuer hallitsee pallon. Hän käynnistää välittömästi pitkällä maalipotkulla iskun kohti Algerian maalia, mutta Schürrlen läpiajo vesittyy kulmapotkuksi.

48 min. Schürrle pääsee heti laukomaan, pallo ajautuu kulmaksi. Seuranneesta tilanteesta Mustafi puskee voimalla, mutta päin Algerian maalivahtia.

46 min.
Algeria käynnistää toisen jakson.

Saksa vaihtaa: Andre Schürrle korvaa Mario Götzen.

Tauko:
Jenkkikanava ESPN:n studiossa saksalaislegenda Michael Ballack tylyttää maanmiehiään:

- Miehet eivät liiku ollenkaan. Pallo liikkuu vain sivuttaissuunnassa. Pallo ei liiku ylös koska miehet eivät liiku. Heikko jakso, kanavan asiantuntijana toimiva Ballack painotti.

TAUKOTILANNE SAKSA-ALGERIA 0-0

Ottelu heräsi henkiin viimeisen reilun vartin aikana. Algeria näytti ajoittain hyvin vaaralliselta vastaiskuissa. Saksa piristyi lopussa ja loi pari paikkaa, mutta Algeria on varmasti hyvin tyytyväinen avausjaksoon. Se on osoittanut, että yllätys tässä pelissä on hyvinkin mahdollinen.

45+1 min. Ei enää lisäpaikkoja.

42 min.
Ottelu todella on siis herännyt eloon. Halliche kerää vielä tililleen keltaisen kortin kun hän taklaa kovaa Schweinsteigeria.

40 min. Saksa saa paikan heti perään. M'Bolhi torjuu ensin Kroosin kaukolaukauksen ja pelastaa Algerian komealla torjunnalla kun pallo putoaa Götzelle avopaikkaan.

39 min.
Algeria saa hyvän paikan, kun kaukolaukaus kimpoaa Boatengista, mutta hitusen ohi. Kulmasta ei seuraa maalipaikkaa.

37 min. Özil pääsee laukomaan kaukaa ja M'Bolhi torjuu eteensä. Pallo tippuu Müllerille joka ei lauo heti vaan etsii syöttöpaikkaa ja tilanne kuivuu kokoon.

30 min. Algerian vaarallisten vastaiskujen jälkeen ottelu on jälleen rauhoittunut. Saksan puolustus vaikuttaa silti yhä virhealttiilta.

24 min. Algerian maalivahti M'Bolhi joutuu olemaan tarkaana, kun Özilin keskitys karkaakin kohti maalia. M'Bolhi nyrkkeilee pallon kulmaksi. Siitä ei synny tekopaikkaa.

19 min.
Jälleen paikka Algerialle! Ghoulam nousee vasemmalta ja laukoo boksissa maalinsuun editse. Saksa näyttää yhtäkkiä kovin huteralta.

17 min.
Algerian Feghouli puskee pallon Ghoulamin keskityksestä maaliin, mutta avustavan lippu nousee pystyyn paitsion merkiksi. Näytti oikealta tuomiolta. Silti Algeria jälleen säikäyttää Saksaa. Algeria näyttää erittäin terävältä vastaiskuissa.

15 min. Algeria pääsee laikaisupaikkaan, mutta veto pienestä kulmasta menee ohi. Peli etenee yhä hyvin rauhallisesti.

9 min.
Vaara paikka Saksalla, kun Manuel Neuer tulee kauas vastaan Algerian pitkään palloon mutta joutuukin juoksukilpailuun Slimanin kanssa, Neuer saa liu'uttua pallon kulmaksi, mistä ei synny tilannetta.

5 min. Ottelu on alkanut odotetun varovaisesti. Algeria ryhmittyy tiukasti pallon alle. Saksa pyörittää hyvin rauhallisesti.

1 min. Ottelu on käynnissä! Pystyykö Algeria toistamaan 1982 ihmeen?

Klo 22.53:
Algeria tekee siis peräti viisi muutosta edellisen ottelun kokoonpanoon. Joukkueen valmentaja Vahid Halihodzic ei ole pelännyt kisojen aikana tehdä rankkoja muutoksia. Tämä on jo toinen kerta kun hän tekee viisi muutosta edellisen ottelun avaukseen.

Klo 22.39: Brasilian maajoukkueen tiedottaja on saanut ottelun pelikiellon Chilen Mauricio Pinillan lyömisestä. Fifa tutkii edelleen asiaa ja lisäsanktiot ovat mahdollisia.

Klo 22.23: Saksan ja Algerian avauskokoonpanot neljännesvälieräotteluun:
Saksa: Manuel Neuer; Jerome Boateng, Per Mertesacker, Mats Hummels, Shkodran Mustafi; Philipp Lahm (kapteeni), Bastian Schweinsteiger; Mesut Özil, Toni Kroos, Mario Götze; Thomas Müller

Algeria: Rais M'bolhi; Aissa Mandi, Esseid Belkalem, Rafik Halliche (kapteeni), Faouzi Ghoulam; Sofiane Feghouli, Medhi Lacen, Saphir Taider, Mehdi Mostefa, El Arabi Soudani; Islam Slimani

Klo 22.12: Saksa-Algerian voittaja kohtaa Ranskan. Kummassa tapauksessa tahansa ottelussa on mukana extraripaus tunnetta - Saksa ja Ranska ovat naapurimaita, Algeria Ranskan vanha siirtomaa.

Klo 22.07: Giorgio Chiellini vastasi Suarezille ja sanoi tilanteen olevan unohdettu. Lue lisää Chiellinin vastauksesta tästä.

Klo 22.06: Luis Suarez pyysi Chielliniltä anteeksi puremistaan. Lisää aiheesta tästä.

Klo 21.14: Matkustava imaami antaa Algerian pelaajille lomaa ramadanista, kertoo Daily Mail. Saksa-otteluun valmistautuva joukkue saa erityiset ohjeet mukana matkustavalta imaamilta, miten syödä ja paastota ilman, että se vaikuttaa pelaajien vointiin kentällä.

Lopputulos: 2-0. Nigeriasta ei ole Ranskan kaatajaksi. Algeria jää yksin kantamaan Afrikan lippua MM-lopputurnauksessa. Ranska saa vastaansa puolivälierässä joko Saksan tai Algerian.

90. + 3. min: Ranska vaihtaa Valbuenan pois ja Sissokon sisään.

90. + 1. min: Maali! 2-0. Nigerian puolustaja Yobo ratkaisee Ranskalle jatkopaikan ohjaamalla Valbuenan keskityksen Enyeaman edestä omaan maaliin.

88. min: Nigeria ei saa aikaan todellista loppukiriä. Joukkue yrittää hakea kipinää vaihtamalla Victor Mosesin pois kentältä. Tilalle Mwofor.

84. min: Griezmann pääsee pommittamaan loistopaikasta, mutta Enyeama vaikuttaa palanneen tasolleen. Upea torjunta johtaa Ranskan kulmapotkuun, joka jää Obi Mikelin päähän.

79. min: Maali! 1-0. Pogba puskee pallon kulmapotkusta maaliin. Upean pelin tähän asti pelannut Enyeama tulee heikosti ulos maalilta ja Pogballa on helppo työ puskea pallo tyhjiin.

79. min: Ranska haluaa tosissaan voittaa ottelun varsinaisella peliajalla. Benzema puskee Valbuenan keskityksen vaarallisesti, mutta Enyeama torjuu upeasti.

77. min: Valbuenan kulmapotku tulee Benzemalle, jonka laukaus siivotaan maalin edestä. Paluupalloon pääsee Cabaye, joka tällää ylähirteen!

75. min: Griezmannin vaihto on tuonut kaivatun elementin Ranskan peliin. Laituri vaikuttaa vaaralliselta, ja Ranska painostaa.

73. min: Benzema laukoo kaukaa, mutta veto on hiljainen ja suuntautuu ohi.

70. min: Griezmann-Benzema on näyttää tehonsa. Benzema pelaa Griezmannin kanssa seinän, pääsee kaksin Nigerian maalivahti Enyeaman kanssa. Nigerian vahti tekee kuitenkin upean torjunnan.

62. min: Ranska vaihtaa. Oliver Giroudin tilalle juoksee Antoine Griezmann. Benzema siirtyy keskemälle, Griezmann tulee laidalle.

59. min: Onazin tilalle vaihdetaan Ruben Gabriel.

54. min: Matuidi taklaa rumasti Nigerian Onazia, jonka jalka vääntyy pahannäköisesti. Matuidille varoitus, Onazi viedään paareilla pois kentältä.

50. min: Raphael Varane sai pallosta päähän ja makasi hetken aikaa kentän laidalla. Ranskalainen pystyi kuitenkin jatkamaan peliä.

46. min: Toinen puoliaika alkaa. Tauolla ei tehty vaihtoja.

Tilastopoiminta: Ottelu on ollut tilastojen kannalta tasainen. Pallonhallinta 53-47 ja syötöt 220-206 Nigerialle, syöttöprosentti 76-75 Ranskalle.

Puoliaika: Tauolle kävellään numeroissa 0-0. Nigeria hallitsi ensimmäisen puoliajan alkua, mutta Ranska sai loppua kohti paremmin pelistä kiinni.

44 min: Emenike ampuu vaarallisen näköisesti, mutta veto suuntautuu päin Llorisia.

38 min: Debuchylla pääsi laukomaan, mutta ranskalaisen veto painui voimalla hieman ohi.

30 min: Peliä on takana puoli tuntia. Molemmilla on ollut yksi huippupaikka, mutta tilanne on edelleen 0-0. Nigeria ei ole saanut luotua yhtään vaarallista tilannetta viidestä kulmapotkustaan.

21 min: Nyt puolestaan Ranska loi loistavan tilanteen! Mathieu Valbuena keskitti ja Paul Pogba pääsi laukomaan tulisen volleyn rangaistuspilkun lähettyviltä. Nigerian maalivahti Vincent Enyeama venyi huikeaan refleksitorjuntaan.

Tilanne säilyy 0-0:ssa.

18 min: Nigerian Emmanuel Emenike epäonnistui vapaapotkussa totaalisesti, mutta hetkeä myöhemmin Nigeria sai pallon maaliin. Tilanne oli kuitenkin niukasti paitsio.

15 min: Nigerian Ogenyi Onazi loukkaantui pallotavoittelutilanteessa. Hän törmäsi ranskalaistähti Paul Pogbaan ja väänsi nilkkansa. Onazi kannettiin paareilla kentän laidalle saamaan hoitoa.

Ranskan Olivier Giroud laukoi hetkeä myöhemmin metritolkulla yli Nigerian maalin. Vetohanat on nyt kuitenkin avattu.

10 min: 0-0:ssa mennään, kumpikaan ei ole saanut laukausta maalia kohti.

5 min: Tunnusteleva alku. Kumpikaan joukkue ei ole päässyt vielä laukomaan. Ranska on saanut yhden kulmapotkun.

Klo 19.00: Ranska-Nigeria on alkanut.

Klo 18.55: JOOSE PALONEN, BRASILIA:
Estadio Nacionalin ympäristössä kuuli jonkin verran ranskaa, mutta paljon paikkoja on vielä vapaana isolla stadionilla. Jos olisin maalivahti, toivoisin voittoa teikkauksessa ja puolen valitsemisesta, sillä aurinko porottaa vain toiselle kenttäpuoliskolle. Ranska on pelannut tähän saakka erinomaisesti. Nigerian puolustus ei ole vakuuttanut. Saa nähdä kestääkö pakka huippumaalivahti Vincent Enyeaman edessä.

Klo 18.30: Hetki ennen illan pelejä voi itseään hauskuuttaa kuvagallerialla, jossa listataan 18 MM-jalkapalloilijaa ja heidän kaksoisolentoaan.

Katso juttu tästä.

Klo 18.00:
Tunti päivän ensimmäisen neljännesvälierän alkuun.
Tässä ovat Ranska-Nigeria-ottelun avauskokoonpanot:

Ranska:

1-Hugo Lloris, 2-Mathieu Debuchy, 4-Raphael Varane, 21-Laurent Koscielny, 3-Patrice Evra; 6-Yohan Cabaye; 8-Mathieu Valbuena, 14-Blaise Matuidi, 19-Paul Pogba; 10-Karim Benzema, 9-Olivier Giroud              

Vaihtomiehet: 5-Mamadou Sakho, 7-Remy Cabella, 11-Antoine Griezmann, 12-Rio Mavuba, 13-Eliaquim Mangala, 15-Bacary Sagna, 16-Stephane Ruffier, 17-Lucas Digne, 18-Moussa Sissoko, 20-Loic Remy, 22-Morgan Schneiderlin, 23-Mickael Landreau 

Nigeria:

1-Vincent Enyeama; 5-Efe Ambrose, 13-Juwon Oshaniwa, 22-Kenneth Omeruo, 2-Joseph Yobo; 10-John Obi Mikel, 17-Ogenyi Onazi, 7-Ahmed Musa, 11-Victor Moses; 8-Peter Odemwingie, 9-Emmanuel Emenike              

Vaihtomiehet: 3-Ejike Uzoenyi, 4-Ruben Gabriel, 6-Azubuike Egwuekwe, 12-Kunde Odunlami, 14-Godfrey Oboabona, 15-Ramon Azeez, 16-Austine Ejide, 19-Uche Nwofor, 20-Michael Uchebo, 21-Chigozie Agbim, 23-Shola Ameobi   
           
Erotuomari: Mark Geiger, Yhdysvallat

Klo 16.49: Etelä-Koreassa toffeeta käytetään loukkaamisen välineenä ja sen ympärille on jopa syntynyt sanonta "mene syömään toffeeta".

Brasilian MM-kisoissa huonosti menestynyt Etelä-Korean joukkue sai tylyn vastaanoton kotimaassaan, kun vihaiset jalkapallofanit heittivät jalkapalloilijoita toffeekarkeilla.

Klo 16.00: MM-pallokerho otti kantaa Arjen Robbenin tilanteeseen. Katso video tästä linkistä.

Klo 15.09: Arjen Robben ei ole ainoa pelaaja, joka kaatuilee vähän liian helposti.

Katso tästä muiden huippupelaajien filmaukset.

Klo 14.58: Rankkarit pelottavat ammattijalkapalloilijoitakin.

Lue tästä, kuka brassitähti kieltäytyi rankkarikunniasta.

Klo 13.40:
Rodriguezin lisäksi Costa Rican maalivahti Keylor Navas kiinnostaa suurseuroja. Tällä hetkellä Levanten palkkalistoilla olevan Navasin perässä on lehtitietojen mukaan ainakin Liverpool, Arsenal ja Atletico Madrid.

- Jätimme pelkomme kotiin, sen vuoksi pääsimme jatkoon lohkosta, jossa pelasi kolme entistä maailmanmestaria. Emme pelkää enää, Navas on sanonut Costa Rican hyvin sujuneista MM-kisoista.

Klo 12.39: Huhumylly Kolumbian James Rodriguezin ympärillä kiihtyy.

Lue tästä, mitkä seurat ovat nuorukaisen perässä.

Klo 11.41: Uruguayn presidentilläkin on vahva mielipide Suarez-kohuun.

Lue presidentin vuodatus tästä.

Klo 10.17: Ranskan päävalmentaja Didier Deschamps on painottanut, ettei joukkue saa jäädä kiinni alkulohkon menestyksiin.

- Se ei ole niin kuin alkulohko, jossa voit saada epäonnistumisen anteeksi. Tuomio tulee heti ottelun jälkeen, Deschamps totesi Fifan haastattelussa.

Ranska kohtaa illalla Nigerian.

Klo 10.05: Neymarin harteilla lepää käytännössä koko Brasilian toiveet. Miehen pelikunto on kuitenkin kysymysmerkki.

Lue lisää tästä.

Klo 9.49: Kreikan päävalmentaja Fernando Santosin tunteet olivat odotetunlaiset, kun hänen joukkueensa hävisi rangaistuspotkuilla Costa Ricalle.

- Kun Costa Rican viides rangaistuspotku meni maaliin, tunsin vain surua. Mielessä ei kulje paljon mitään sellaisessa tilanteessa. Tunnet välittömästi vain surua, Santos kommentoi SkySportsin mukaan.

Klo 9.30: Hollannin voittomaalin pilkulta iskenyt Klaas-Jan Huntelaar paljasti, että Arjen Robben luovutti vetovastuun hänelle.

Lue lisää tästä.

Klo 9.22: Illan Algeria-otteluun valmistautuva Saksan Jerome Boateng uskoo joukkueeseensa.

- Meillä on loistavia pelaajia ja paljon laatua sekä avauksessa että penkillä. Se tarkoittaa sitä, että voimme vaihdella pelitapaamme ja jokainen meistä voi vaikuttaa peliin joka hetkenä, Boateng totesi Fifan haastattelussa. 

Klo 9.01: Puremiskohusta huolimatta siirtohuhut vellovat Luis Suarezin ympärillä.

Lue lisää tästä.

Klo 8.36: Arjen Robbenin hankkima rangaistuspotku ratkaisi Hollannin ja Meksikon välisen ottelun. Robben myönsi ottelun jälkeen filmanneensa - ei tosin siinä ratkaisevassa paikassa.

Katso täältä kuvat Robbenin muista kompuroinneista.

Klo 8.00:
Meksikon Hector Moreno joutui jättämään eilisen Hollanti ottelun kesken loukkaantumisen vuoksi. Miehen seura Espanyol on vahvistanut, että vamma on odotettua pahempi: murtunut sääriluu.

Puolustaja on todennäköisesti sivussa La Ligan avauksesta.

Klo 7.46:
Costa Rican valmentaja Jorge Luis Pinto omisti joukkueensa voiton kannattajille.

- Me olemme tekemässä historiaa. Tämä voitto on kaikille costa ricalaisille. Olimme harjoitelleet rangaistuspotkuja ja tarkkailleet vastustajaa, ja sen vuoksi onnistuimme 100 prosenttisesti, Pinto iloitsi Fifan haastattelussa.

Klo 7.35:
32 vuotta sitten Länsi-Saksan ja Itävallan välinen ottelu vaikutti ratkaisevasti Algerian MM-kisoihin. Tapausta kutsutaan Gijonin häpeäksi.

Lue tästä mistä on kyse.

Klo 7.02: Ranska ja Saksa ovat päivän selvät ennakkosuosikit. Mutta yllätyksiä on nähty läpi kisojen. Algeriaa kuohuttaa uskontoon liittyvä kohu, sillä algerialaismedia syytti päävalmentaja Vahid Halihodzicia siitä, että olisi neuvonut pelaajiaan välttämään Ramadanin viettoa - mikä olisi tarkoittanut mm. paastoamista - kesken kisojen. Halihodzic kiisti väitteet.

- Tuollaisen puhuminen on todella loukkaavaa minua ja joukkuetta kohtaan. Olen aina sanonut, että pelaajat saavat tehdä omat valintansa.

Klo 6.58: Kreikkalaiset hämmensivät muutamilla päivämäärävalinnoillaan. Valmentaja Fernando Santonis sopimus umpeutui tänään - mitä olisi tapahtunut, jos Kreikka olisi mennyt jatkoon? Lisäksi Sokratis olisi joutunut käymään kihlattunsa kanssa kiusallisen keskustelun.

Klo 6.45: Jari Litmanen kommentoi Arjen Robbenin Hollannille hankkimaa rankkaria.

Mikä oli "Kunkun" tuomio? Sisäpiiriläisille vastaus tästä.

Sunnuntain suuri uutinen oli Costa Rican selviäminen ensimmäistä kertaa maan historiassa MM-kisojen puolivälieriin. Sen se teki kukistamalla Kreikan luvuin 6 - 4. Katso ottelun maalit täältä.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Näitä luetaan!
  1. 1

   Poliisi: Skotlannissa kadonnut 38-vuotias Riina on löydetty turvassa – ehti olla kateissa yli viikon

  2. 2

   Meghan Markle rikkoi räikeästi protokollaa kouluvierailulla – teki kuninkaallisilta tiukasti kielletyn eleen

  3. 3

   Alaikäinen poika riehui Helsingissä – löi miestä päähän ja potkaisi virkapukuista poliisia rintaan

  4. 4

   Espoosta paljastui järkyttävä suhdehelvetti: Oma mies hakkasi naista vuosien ajan joka viikko ja raiskasi kerran kuussa

  5. 5

   Mitä kuuluu Poliisiopisto-elokuvien tähdille? Näin heille kävi 80-luvun hittielokuvien jälkeen: lääkeyliannostus, traaginen kuolema...

  6. 6

   Laura Huhtasaari graduunsa kohdistuvista epäilyistä: ”Härskiä peliä, niin härskiä peliä”

  7. 7

   Rikoksesta tuomittu valtakunnansyyttäjä Ylelle: ”Luulen tietäväni, miltä Jari Sillanpäästä tuntuu”

  8. 8

   Näin Jari Sillanpää kertoi poliisille huumeiden käytöstä – lue kuulustelu sanasta sanaan: ”Nautin polttamalla amfetamiinia”

  9. 9

   Näitä Suomen aarteita Venäjällä himoitaan – tuore dokumentti nosti valokeilaan

  10. 10

   Rattijuoppoudesta epäillyn SM-liigakiekkoilijan asianajaja väittää: ”Konkreettista näyttöä rikoksesta ei ole”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Näin Jari Sillanpää kertoi poliisille huumeiden käytöstä – lue kuulustelu sanasta sanaan: ”Nautin polttamalla amfetamiinia”

  2. 2

   Järisyttävän elämänmuutoksen tehnyt Ringa Ropo saapui Urheilugaalaan ensi kertaa uuden rakkaansa kanssa – pari hehkui onnea punaisella matolla

  3. 3

   Pikkulapsi sairaalaan Las Palmasin lentohelvetistä – kapinoivat matkustajat vaativat tavaroitaan lentokoneesta

  4. 4

   Meghan Markle rikkoi räikeästi protokollaa kouluvierailulla – teki kuninkaallisilta tiukasti kielletyn eleen

  5. 5

   Espoosta paljastui järkyttävä suhdehelvetti: Oma mies hakkasi naista vuosien ajan joka viikko ja raiskasi kerran kuussa

  6. 6

   Alma Median tutkimus: Sauli Niinistön kannatus on pudonnut selvästi

  7. 7

   Kaksi metsuria loukkaantui vakavasti työtapaturmassa – tapahtumasarja oli todella erikoinen

  8. 8

   Sauli Niinistö havaitsi muutoksen Putinin asenteessa Suomen-vierailulla heinäkuussa: ”Yllätti minut aika lailla”

  9. 9

   ”Lapset oksentavat, vanhukset pyörtyvät” – Las Palmasissa 36 tuntia odottanut Olli-Pekka haukkuu matkanjärjestäjän

  10. 10

   Kun Teemu syntyi, isä otti hatkat: sai selityksen 18 vuoden jälkeen Kadonneen jäljillä -sarjassa – Näin kävi, kun kamerat sammuivat

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Äiti aavisti pahaa, kun Sanna-Marin Facebook-kuva oli vaihtunut yöllä – kodista paljastui kauhein mahdollinen painajainen

  2. 2

   Kun Teemu syntyi, isä otti hatkat: sai selityksen 18 vuoden jälkeen Kadonneen jäljillä -sarjassa – Näin kävi, kun kamerat sammuivat

  3. 3

   Näin näännytetty 17-vuotias pakeni ikkunan kautta vanhempiensa kidutusta ja pelasti 12 sisarustaan – keksi kännykän hätäkikan, poliisi ylistää

  4. 4

   Tällaisia ovat vanhempien naisten seksimatkat Gambiassa – nuoret ”rantapojat” tarjoavat seuraa häkellyttävän aktiivisesti

  5. 5

   Autoilija ajoi ikkunat huurussa ABC-asemalle, eikä poliisi ”ollut 20 vuoden aikana nähnyt yhtä tyhmää miestä”

  6. 6

   Isän karmiva aavistus osui oikeaan: Päätti toimia vastoin poliisin ohjeita ja löysi poikansa viime hetkellä

  7. 7

   Anna-Leena Härkönen ärsyyntyi Teneriffan-lennollaan rasittavasta ilmiöstä koneen vessajonossa – oletko huomannut tällaista käytöstä?

  8. 8

   Palkittu muusikko kävi käsiksi ja roikkui juontajan rinnuksissa – haukkui gaalassa Ylen, helsinkiläiset ja Lilli Paasikiven

  9. 9

   Hugh Hefnerin leski Crystal, 31, palasi julkisuuteen täysin muuttuneena – povipommityyli on nyt historiaa: elelee elatusmaksuilla

  10. 10

   13 sisarusta löydettiin kammottavista oloista kotoaan Yhdysvalloissa – vanhemmille syytteet kidutuksesta

  11. Näytä lisää
  Näitä luetaan!
  1. 1

   Poliisi: Skotlannissa kadonnut 38-vuotias Riina on löydetty turvassa – ehti olla kateissa yli viikon

  2. 2

   Meghan Markle rikkoi räikeästi protokollaa kouluvierailulla – teki kuninkaallisilta tiukasti kielletyn eleen

  3. 3

   Alaikäinen poika riehui Helsingissä – löi miestä päähän ja potkaisi virkapukuista poliisia rintaan

  4. 4

   Espoosta paljastui järkyttävä suhdehelvetti: Oma mies hakkasi naista vuosien ajan joka viikko ja raiskasi kerran kuussa

  5. 5

   Mitä kuuluu Poliisiopisto-elokuvien tähdille? Näin heille kävi 80-luvun hittielokuvien jälkeen: lääkeyliannostus, traaginen kuolema...

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Näin Jari Sillanpää kertoi poliisille huumeiden käytöstä – lue kuulustelu sanasta sanaan: ”Nautin polttamalla amfetamiinia”

  2. 2

   Järisyttävän elämänmuutoksen tehnyt Ringa Ropo saapui Urheilugaalaan ensi kertaa uuden rakkaansa kanssa – pari hehkui onnea punaisella matolla

  3. 3

   Pikkulapsi sairaalaan Las Palmasin lentohelvetistä – kapinoivat matkustajat vaativat tavaroitaan lentokoneesta

  4. 4

   Meghan Markle rikkoi räikeästi protokollaa kouluvierailulla – teki kuninkaallisilta tiukasti kielletyn eleen

  5. 5

   Espoosta paljastui järkyttävä suhdehelvetti: Oma mies hakkasi naista vuosien ajan joka viikko ja raiskasi kerran kuussa

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Äiti aavisti pahaa, kun Sanna-Marin Facebook-kuva oli vaihtunut yöllä – kodista paljastui kauhein mahdollinen painajainen

  2. 2

   Kun Teemu syntyi, isä otti hatkat: sai selityksen 18 vuoden jälkeen Kadonneen jäljillä -sarjassa – Näin kävi, kun kamerat sammuivat

  3. 3

   Näin näännytetty 17-vuotias pakeni ikkunan kautta vanhempiensa kidutusta ja pelasti 12 sisarustaan – keksi kännykän hätäkikan, poliisi ylistää

  4. 4

   Tällaisia ovat vanhempien naisten seksimatkat Gambiassa – nuoret ”rantapojat” tarjoavat seuraa häkellyttävän aktiivisesti

  5. 5

   Autoilija ajoi ikkunat huurussa ABC-asemalle, eikä poliisi ”ollut 20 vuoden aikana nähnyt yhtä tyhmää miestä”

  6. Näytä lisää