Suomalaisvalmentaja MM-kisoissa: "Tämä on unelmien täyttymys!"

Julkaistu:

MM-futis 12.6.-13.7.
Jalkapalloilun MM-kisoissa valmentaminen on harvinaista herkkua suomalaiselle. Tänään pelattavaan avausotteluun valmistautuva Iranin maajoukkueen fysiikkavalmentaja Mikko Kujala kertoi tunnelmistaan Ilta-Sanomille.
Brasilian MM-kisoissa nähdään suomalaisväriä, kun Iranin maajoukkueessa isoa vastuuta kantava valmentaja Mikko Kujala astelee Curitiban stadionin vaihtopenkille. Iran kohtaa Nigerian kello 22 Suomen aikaa.

- Tätä on odotettu pitkään. Fiilikset ovat upeat, ja luottavaiset. Pitkien leirien aikana on tehty paljon työtä. Joukkueen lataus on ollut hyvä, ja pelaajat ovat kovalla taistelumielellä, Kujala kertoi Curitibasta.

Kujala on työskennellyt Iranin kokeneen portugalilaisluotsin Carlos Queirozin apulaisena maaliskuusta 2013 saakka.

- On kyllä mahtavaa, kun MM-kisat alkavat osaltani. Tämä on unelmien täyttymys. Hienoa, että olen saanut tällaisen mahdollisuuden. On tärkeää, että tekee parhaansa ja pystyy auttamaan joukkuetta, Kujala sanoi.

Corinthiansin harjoituskeskuksessa Sao Paulossa harjoitellut Iran saapui eilen Curitibaan. Ennen avausottelua aamun ohjelmassa on Kujalan pelaajille vetämä jumppa ja Queirozin viimeiset taktiset ohjeet ottelupalaverissa. Avausottelu Nigeriaa vastaan on Iranin menestyshaaveiden kannalta käytännössä ratkaiseva.

- Se on meille tosi tärkeä ottelu. Valmistautuminen on koko ajan tähdännyt ekaan peliin. Kaikki tullaan antamaan, Kujala lupaa.

Lue Mikko Kujalan tarina Urheilusanomien Sisäpiiristä. Siinä hän kertoo, miten Manchester United, Ajax ja Everton liittyvät hänen uraansa – ja millaista oli kohdata Iranin presidentti Mahmud Ahmadinejad sekä jalkapallohullun maan fanit.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt