Jalkapallo

Huuhkajatähti aloittaa Puolan mestaruustaistelun kovassa maalivireessä

Julkaistu:

Jalkapallo
Suomen maajoukkueen hyökkääjä Kasper Hämäläinen lähtee seuransa Lech Poznanin riveissä perjantaina käynnistyvään Puolan liigan ylempään loppusarjaan hyvässä iskussa.
Runkosarjan kahdessa viimeisessä ottelussa Hämäläinen viimeisteli yhteensä kolme maalia.

Nyt Puolan liiga on jaettu runkosarjan jälkeen kahtia, pisteet puolitettu ja niistä asetelmista lähdetään viimeiseen rutistukseen.

Ykköspaikalla on Legia Warszawa, ja Poznan on siitä viiden pisteen päässä. Ylempi loppusarja on yksinkertainen, eli edessä on seitsemän ottelua.

- Pitää keskittyä voittamaan omat pelit. On otettava heti alusta alkaen pisteitä ja annettava siten painetta Legialle. Mestaruus on mahdollinen. Pelaamme viimeisellä kierroksella vastakkain heidän kotikentällään. Toivottavasti mestaruus ratkaistaan vasta siellä. Jos he voittavat kaikki pelinsä ennen sitä, ovat he silloin mestaruuden ansainneetkin, tuumii Poznanista tavoitettu Hämäläinen IS:lle.

Poznanin takana liigakolmosena on kahden pisteen päässä oleva Ruch Chorzow ja neljäntenä kolme pistettä Poznania jäljessä on Pogon Szczecin. Voittaja pääsee Mestareiden liigaan ja kaksi seuraavaa Eurooppa-liigaan.

- Minimitavoite on päästä Eurooppaan. Kaikki siitä alaspäin on pettymys. Haluamme pelata Euroopassa, mutta haemme mestaruutta. Jos saamme pelattua parasta futistamme, olemme vähintään yhtä hyviä kuin Legia, Hämäläinen summaa.

Avaus selviää vasta ottelun alla


Poznanin avausvastustaja on viidenneltä sijalta kevääseen ponnistava Wisla Krakow. Hämäläinen ei vielä tiedä, pääseekö hän avaukseen, sillä joukkueen kokoonpano annetaan pelaajillekin tiedoksi vasta joukkueen saapuessa stadionille.

- Se pitää ainakin kaikki varpaillaan. Olemme voittaneet ja pelanneet hyvin, joten uskon, että aika lailla samoilla mennään, kertoo lähes jatkuvasti tällä kaudella avauksessa ollut Hämäläinen.

Poznan voitti runkosarjan seitsemästä viimeisestä pelistä viisi ja hävisi vain liigakärki Legialle.

- Viimeiset neljä peliä ovat menneet hyvin, vaikka Legia Warszavalle hävisimmekin. Siinäkin pelissä toinen puoliaika oli hyvä. Huomasimme, että tästä on tulossa hyvä loppukausi. Peli saatiin kulkemaan ja olemme voittaneet isoillakin numeroilla. Pelitapa on löytynyt ja olemme tehneet paikoista maaleja. Peleissä on menty eteenpäin ja olemme saaneet tärkeitä pisteitä, Hämäläinen kiittelee.

Ennen loppusarjan alkua Puolan liigassa oli kahden viikon tauko peleistä. Poznan pelasi toki viime viikonloppuna yhden harjoituspelin.

- Olemme treenanneet hyvin, ja tehneet vain pieniä viilauksia. Loppupelit ovat mielenkiintoisimpia. Niitähän haluaisi pelata aina. Hyvät treeniviikotkin ovat takana, Hämäläinen pohtii.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt