Jalkapallo: Riku Riskillä vakuuttava alku Rosenborgissa - "maali ja täydet minuutit ihan ok" - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

Riku Riskillä vakuuttava alku Rosenborgissa - "maali ja täydet minuutit ihan ok"

Riku Riskin kausi Norjan liigan mahtiseura Rosenborgissa on käynnistynyt lupaavasti.

Riku Riski­

21.4.2014 14:30

Turkulainen Riku Riski heilautti maaliverkkoa ensimmäisen kerran jo toisessa liigapelissään ja on kirjauttanut kolmen kierroksen jälkeen täydet minuutit uuden seuransa paidassa.

- Kolme peliä on pelattu. Niistä saatiin yksi voitto ja kaksi tasapeliä. Se on ihan ok alku. Ei se mikään paras mahdollinen ole, mutta ei myöskään huono. Emme ole hävinneet, sillä joukkueessa on hyvää rutiinia, kertoi pääsiäislomallaan Kööpenhaminassa piipahtanut Riski IS:lle.

- Olen otteisiini kohtalaisen tyytyväinen, yksi maali kolmessa pelissä ja täydet minuutit. Se on ihan ok.

Siirto täksi kaudeksi viime kauden 13. sijoittuneesta Hönefossista Norjan suurimpaan seuraan oli Riskille hyvä loikka eteenpäin uralla. Kahdella edellisellä kaudella hän paukuttanut molemmilla 10 maalia, eli Rosenborg tiesi, mitä hankki.

Joukkueen suurimmat maaliodotukset eivät kuitenkaan kohdistu nyt Riskiin, sillä hän on pelannut alkukauden laidalla.

- Maaliodotukset eivät ole niinkään minun harteillani verrattuna keskushyökkääjään. Kuitenkin pelaan hyökkääjänä, niin odotan niitä ja niin tekevät tietysti muutkin. Niitä pitääkin tulla tällaisessa joukkueessa, joka hallitsee pelejä ja luo paikkoja. Nyt emme ole vielä hirveästi luoneet. Mitään hirveitä paineita ei kuitenkaan ole, ellei niitä itse tee, Riski pohtii.

Laidalta kohti Huuhkaja-paitaa Keskushyökkääjän paikan on vallannut tanskalainen ja Riskiä hieman isokokoisempi Nicki Bille Nielsen. Laiturin paikka kuitenkin kelpaa Riskillekin.

- Ei minulle ole mikään ongelma olla siellä. Olen pelannut siellä aiemminkin. On tietysti erilaista pelata siellä, sillä joskus tunnen olevan vähän pelin ulkopuolella, mutta mietteet ovat ihan positiiviset.

Kevään maaotteluohjelma on monille Pohjoismaissa pelaaville hankala, mutta Riskille se ei ole pahimmasta päästä. Rosenborg pelaa Norjan liigassa kaksi päivää ennen toukokuun Tshekki-ottelua ja jo kolme päivää sen jälkeenkin. Toukokuun lopussa pelattavan Baltic-cupin ympärillä Rosenborgin kalenterissa sitä vastoin on reilummin tilaa.

Maaliskuisessa Unkari-ottelussa Riski pelasi 64 minuuttia.

- Olen sitä mieltä, että maajoukkuekutsu voisi tulla. Olen saanut pelata viime maaotteluissa paljon, mikä on ollut hyvä minulle. Toivon, että siirto isompaan joukkueeseen antaisi mahdollisuuksia enemmän.

- Näen, että minulla on mahdollisuuksia vakiinnuttaa paikkani, mutta siinä on iso kilpailu. Hämäläisen ”Kappe” tekee maaleja Puolassa koko ajan, ja muutkin, jotka siinä ovat pelanneet enemmän. Ei se tule olemaan helppoa. Luotan omiin mahdollisuuksiini, Riski vakuuttaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?