Jalkapallo

Cupfinaali oli painajainen Ajaxille ja Moisanderille

Julkaistu: , Päivitetty:

HOLLANNIN CUPFINAALI
Hollannin cupin loppuottelusta tuli kärsimysnäytelmä Ajaxille ja amsterdamilaisjoukkueen topparille Niklas Moisanderille.
Ajax hävisi pääsiäissunnuntaina Rotterdamin De Kuip -stadionilla pelatun ottelun PEC Zwollelle peräti 1-5.

Peli alkoi Ajaxin kannalta erinomaisesti. Joukkue meni 3. minuutilla 1-0-johtoon Ricardo van Rhijnin unelmamaalilla. Van Rhijn laukoi kulmapotkun jälkitilanteesta pallon yläriman kautta verkkoon.

Van Rhijnin maalin jälkeen Ajaxin fanit heittivät kentälle niin paljon ilotulitteita, että erotuomari katkaisi pelin ja komensi joukkueet koppiin.

Kannattajat rauhoittuivat vasta sen jälkeen, kun Ajaxin johtoportaaseen nykyisin kuuluva ex-huippumaalivahti Edwin van der Sar kävi kentällä pitämässä heille tiukan puhuttelun.

Tauko sekoitti Ajaxin pelin täydellisesti. Zwolle tasoitti vain pari minuuttia uuden alun jälkeen. Ryan Thomasin laukaus muutti suuntaa Moisanderin jalasta ja upposi maaliin.

Uusiseelantilainen Thomas, 19, osui uudelleen hetkeä myöhemmin. Hän reagoi ensimmäisenä, kun pallo kimposi tolpasta kentälle Zwollen vapaapotkun jälkeen.

Zwolle teki avausjaksolla vielä kaksi maalia lisää. Molemmista vastasi hollantilaishyökkääjä Guyon Fernandez. Jälkimmäisessä osumassa Moisander oli jälleen aitiopaikalla: hän hävisi pääpallotaistelun Fernandezille.

Zwolle iski vielä kertaalleen toisen jakson alussa. Maalin teki joukkueen kapteeni Bram van Polen.

1-5-maalin jälkeen Ajax teki kaksi vaihtoa. Kentän jättivät hyökkääjä Bojan Krkic ja kapteeninnauhaa kantanut Moisander.

Vaihtojen jälkeen ottelussa ei nähty enää maaleja, vaikka Zwollella oli vielä pari hyvää tilaisuutta lisätä johtoaan.

Cupmestaruus oli Zwollen historian ensimmäinen. Seura selvisi finaaliin myös 1928 ja 1977, mutta hävisi kummallakin kertaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt