Messi kiinni ennätyksissä - katso El Clásicon keskeiset numerot

Barcelonan supertähti Lionel Messi voi rikkoa kaksi maaliennätystä sunnuntai-illan El Clásicossa, eli Real Madridin ja Barcelonan välisessä kohtaamisessa.

Lionel Messi jahtaa kahta maaliennätystä sunnuntai-illan El Clásicossa.

23.3.2014 18:46

IS keräsi illan huippuottelun keskeiset numerot ennen klo 22 alkavaa peliä.

233 Lionel Messi on tehnyt näin monta maalia urallaan Espanjan liigassa. Hän on sarjan historian toiseksi tehokkain ulkomaalainen maalintekijä. Argentiinalaista Messiä edellä on vain meksikolainen Hugo Sanchez, jolla on kasassa 234 maalia. Messi tarvitsee siis vielä kaksi maalia ohittaakseen Sanchezin.

167 Real Madrid ja Barcelona ovat kohdanneet näin monta kertaa Espanjan liigassa. Tämän illan isäntäjoukkue Real on historiatilastossa niskan päällä: se on voittanut 70 kertaa, Barcelonalla on 65 voittoa ja 32 kertaa on päädytty tasapeliin.

70 Real Madrid on kerännyt tämän verran pisteitä tämän kauden La Ligassa. Se johtaa sarjaa neljän pisteen erolla kolmossijalla olevaan Barcelonaan, eli Barcelona ei saa tänään hävitä Madridissa, mikäli se mielii vielä taistella mestaruudesta tänä keväänä.

18 Näin monta maalia Lionel Messi on tehnyt urallaan El Clásicoissa. Hän jakaa otteluparin kaikkien aikojen maaliennätyksen maanmiehensä, Real Madridin legendan, Alfredo Di Stefanon kanssa. Messin seuraava maali vie hänet yksin tilastokärkeen.

12 Real Madridin nykytähti Cristiano Ronaldo on tehnyt tusinan verran maaleja El Clásicossa. Hänellä on siis matkaa Messiin ja Di Stefanoon, mutta Ronaldon kunto on tällä kaudella ollut huima. Ronaldo johtaa tämän kauden La Ligan maalipörssiä. Hänellä on kasassa 25 maalia, loukkaantumisista kärsinyt Messi on osunut 18 kertaa.

Lähteet: El Mundo Deportivo ja Sphera Sports.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?