Barcelonan luotsilla ensimmäinen El Clásico Bernabéulla - "Haluamme, että Tata saa upean muiston"

Barcelonan tähtipelaajiin lukeutuva Andrés Iniesta otti hiljattain voimakkaasti kantaa seuran päävalmentajan Tata Martinon puolesta.

Gerardo Martino (vas.) ja Carlo Ancelotti (oik.) kohtaavat managereina El Clasicossa.

23.3.2014 9:35

- Minusta olisi mahtavaa, jos hän jatkaisi kanssamme. Hän on täysin pystyvä tehtäväänsä, Iniesta sanoi lehdistötilaisuudessa Barcelonan harjoituskeskuksessa Ciutat Esportivassa.

- Hän motivoi meitä joka päivä, Iniesta vakuutti ja jatkoi kehumalla Martinon tapaa johtaa joukkuetta.

Iniestan kommentteja ei pidä kuitenkaan sisäistää sellaisinaan. Ne pitää pikemminkin tulkita kautta vanhan sanonnan: siitä puhe, mistä puute.

Martinon tulevaisuus on ollut jatkuva puheenaihe espanjalaislehdistössä viime ajat. Debyyttikauttaan Barcelonassa valmentavalla luotsilla on sopimus vuoden 2015 kesään asti, mutta siinä on molemminpuolinen purkupykälä, jonka käytöstä pitää ilmoittaa lähiaikoina.

Martinon lähipiiristä kantautuneiden tietojen mukaan Martino aikoisi tuon pykälän käyttää ja siirtyä kotimaansa Argentiinan maajoukkuevalmentajaksi.

Ensi kertaa Euroopassa valmentavan Martinon, 51, väitetään olevan pettynyt siihen politikoinnin määrään, jota Barcelonan kaltaisessa suurseurassa toimiminen vaatii. Hänellä on sanottu myös olevan vaikeuksia motivoida supertähtiään.

Aikaisemmin Martino on luotsannut Argentiinan pääsarjassa ja Paraguayn maajoukkuetta. Pesteissä paine on ollut huomattavasti Barcelonaa pienempää.

Martinon kauden Barcelonassa määrittää pitkälti sunnuntain liigaottelu Real Madridin vieraana. Voitolla Barcelona kirii takaisin perivihollisensa kantaan. Tappio tietää mestaruuden karkaamista lähes varmasti. Jäljellä on tosin vielä Espanjan cup ja Mestarien liiga.

Barcelonan ja Espanjan turboahdetussa ilmapiirissä valmentaja on kuitenkin vain joko sankari tai luuseri. Martino on viime aikoina ollut jälkimmäisessä kategoriassa. Tilanne voi kuitenkin muuttua nopeasti.

- Haluamme, että Tata saa upean muiston ensimmäisestään Clásicostaan Bernabeulla (Real Madridin kotikentällä), Iniesta vakuutti.

Espanjan La Ligan kärki ennen viikonlopun kierrosta:

1. Real Madrid, 70 pistettä 2. Atlético Madrid, 67 3. Barcelona 66

Kaikilla joukkueilla on takana 28 ottelua. Sarjassa pelataan 38 kierrosta. Lähteet: Sport, El Pais ja El Mundo Deportivo.

Huom: Artikkelia päivitetty sunnuntaina 23.3.2014 klo 19.17. Otsikkoon lisätty sana Bernabéulla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?