Jalkapallo

Menettääkö Suomi taas nuorten maajoukkuetähden?

Julkaistu:

Ensin Carl Jenkinson, seuraavaksi Mostagh Yaghoubi? Suomen A-maajoukkue voi menettää jo toisen nuoren lupauksensa, sillä Yaghoubi sai synnyinmaastaan Afganistanista kutsun maajoukkueeseen. "Mosa" kertoi kutsusta facebook-sivuillaan.
Huuhkajat menetti aiemmin Arsenalin Carl Jenkinson, joka pelasi Suomen nuorisomaajoukkueissa.

Ilta-Sanomat tavoitti Moskovan Dynamon testattavana olleen Yaghoubin Dubaista, jossa 19-vuotias keskikenttämies pelasi tiistaina Dan Petrescun miehistössä kiinalaista Guoan FC:tä vastaan.

- Kutsusta tuli hyvä fiilis. Tämä vaikeuttaa valintatilannettani. Olen sitä jo jonkin verran miettinyt, Yaghoubi sanoo.

- Totta kai jokaisen pikkupojan unelma on edustaa oman maansa maajoukkuetta. Suomikin on tehnyt paljon hyväkseni. Urani lähti käyntiin täällä, olen saanut täältä turvapaikan ja saanut viettää normaalin lapsuuden. Siinä mielessä Suomi on myös tärkeä. Pitää miettiä, kumman nyt valitsisin.

Hongassa viime kaudella hopeaa voittanut Yaghoubi on Suomen alle 21-vuotiaiden ykköstähtiä. Hän oli myös Mixu Paatelaisen B-maajoukkueen matkassa San Diegossa, kun Suomi kohtasi Meksikon.

IS:n tietojen mukaan Paatelainen kaavaili Yaghoubia myös viime viikon Oman-maaotteluun, mutta testileiri Dynamon kanssa esti osallistumisen.

2000-luvun puolivälissä Suomeen pakolaisena tulleella Yaghoubilla on sekä Suomen että Afganistanin kansalaisuus. Hän vakuuttaa, ettei ole tehnyt vielä päätöstään, kumpaa maajoukkuetta aikoo edustaa.

- Haluan pelata vielä ainakin alle 21-vuotiaiden karsinnat loppuun. Meillä on toive päästä jatkoon. Katsotaan sen jälkeen. Ei minulla ole kiirettä tehdä valintaa, olen vasta 19. Otetaan pari kuukautta ihan iisisti.

Afganistan kutsui Yaghoubin harjoitusleirille Qatariin 10.–24. helmikuuta. Leirillä valmistaudutaan Aasian pienempien maiden välillä pelattavaan Challenge Cupiin. Yaghoubi ei aio osallistua Qatarin-leirille.

- Keskityn nyt seurakuvioihin. Minulla ei ole vielä seuraa.

- Dynamon valmentaja oli tyytyväinen ja viihdyin itse heidän mukanaan. Tänään oli viimeinen ottelu. He lensivät Moskovaan ja minä tulen huomenna takaisin Suomeen. Lähipäivinä se selviää.

Yaghoubi on herättänyt kiinnostusta myös Norjassa ja Ruotsissa.

Afganistanin maajoukkuekutsusta kertoi ensimmäisenä suomifutis.com-sivusto.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt