Jalkapallo

HIFK ja FC Jazz nousivat Ykköseen

Julkaistu:

NOUSUKARSINNAT
Kaksi suomalaisen jalkapallon perinteistä menestysseuraa juhli lauantaina nousua Ykköseen.
Päivän ensimmäisessä ottelussa porilainen FC Jazz haki 2-0-vierasvoiton EIFistä ja voitti otteluparin yhteismaalein 4-2. Ottelua seurasi yli 2000 katsojaa.

Jazz meni johtoon 27. peliminuutilla, kun EIFin Lucas Mondino teki oman maalin. Ottelun sinetöineestä 2-0-maalista vastasi Samu-Petteri Mäkelä, joka osui 78. peliminuutilla.

Jazzin maalitykki Mäkelä onnistui kahdessa nousukarsintaottelussa tekemään yhteensä kolme maalia.

EIFin Mamadou Konate teki ensimmäisessä osaottelussa kaksi osumaa, mutta hän oli toisen osaottelun antisankari. Entinen Jazzin pelaaja Konate ajettiin Tammisaaressa ulos jo ottelun 18. peliminuutilla.

FC Jazz voitti Veikkausliigan vuosina 1993 ja 1996. Seura putosi Veikkausliigasta 2004 ja ajautui konkurssiin keväällä 2005. Nyt Ykköseen noussut FC Jazz pelasi aikaisemmin nimellä FC Jazz-juniorit.

Myöhemmin illalla pelatussa HIFK-PS Kemi -ottelussa kotijoukkue HIFK voitti Helsingin Sonera stadionilla 1-0 ja vei otteluparin yhteismaalein 2-0.

HIFK:n 89. peliminuutilla syntyneestä voittomaalista vastasi Ville Taulo.

Historiansa aikana seitsemän SM-kultaa voittanut HIFK pelasi Ykkösessä viimeksi kaudella 2012, eli visiitti Kakkoseen jäi vain kauden mittaiseksi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt
    Tuoreimmat