Jalkapallo

Tukholman pommia tutkitaan murhayrityksenä

Julkaistu:

Tukholman Tele2-areenan ulkopuolelle torstaina jätetty pommi oli viranomaisten mukaan selkeä murhayritys.
Tukholmalaisseura Djurgårdenin oli tarkoitus järjestää areenalla eilen  veteraanjoukkueiden harjoitusottelu. Peli peruttiin, kun areenan ulkopuolelta löydettiin laatikko, johon oli kirjoitettu sana "pommi".

Suunniteltu ottelu jouduttiin pommiuhan vuoksi perumaan ja koko stadionalue evakuoitiin.  Kyseessä olisi ollut testiottelu, sillä uutta stadionia ei ole vielä virallisesti vihitty käyttöön.

Pommi oli poliisin mukaan aito ja aiheutti vakavan vaaratilanteen stadionin ympäristössä ennen purkamista. Tapausta tutkitaan murhayrityksenä. 

Djurgården ja toinen tukholmalaisseura Hammarby pitivät perjantaina kriisikokouksen tapahtuneen vuoksi. Djurgårdenin viestintäpäällikön Gunnar Gidefeldtin mukaan kyse on yksittäistapauksesta.

- Mitään tällaista ei satu enää koskaan. On tärkeää muistaa, että areena on rakennettu monenlaisia tapahtumia varten. Djurgården on vain yksi niistä vuokralaisista, jotka järjestävät tapahtumia stadionilla. Bruce Springsteenin konsertti on ihan eri asia. Me olemme tulleet jäädäksemme, Gidefeldt vakuuttaa Aftonbladetin mukaan.

Tapaus on järkyttänyt Djurgårdenin edustajia ja kannattajia. Vaikka Ruotsissa on sattunut silloin tällöin jalkapalloon liittyviä väkivaltaisuuksia, pommiuhan kaltaiset yleistä turvallisuutta uhkaavat tapaukset ovat hyvin harvinaisia.

- Tämä on hyvin ainutlaatuinen tapahtuma. On vaikea käsittää, että urheilu voi synnyttää tällaisia tunteita. Että paikalle tuodaan jopa oikea ladattu pommi. Se on epätodellista ja inhottavaa meitä kohtaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt