Hollannin jalkapallotragediasta tuomioita - "Jo riittää väkivalta"

Julkaistu:

Hollantilaisen jalkapallotuomarin surmasta on langetettu vankeustuomiot hollantilaisessa tuomioistuimessa.
41-vuotias linjatuomari Richard Nieuwenhuizen pahoinpideltiin kuoliaaksi joulukuussa pelatun alle 17-vuotiaiden ottelun jälkeen.

Syytetyistä ainoa aikuinen, 51-vuotias mies, sai kuuden vuoden vankeustuomion. Viisi 15-17-vuotiasta syytettyä tuomittiin kahdeksi vuodeksi nuorisovankilaan, ja 15-vuotias nuori tuomittiin vuodeksi nuorisovankilaan.

Seitsemäs alaikäinen syytetty, 15-vuotias nuori, vapautui tapposyytteestä, mutta sai 30 päivän tuomion vastapuolen maalivahdin lyömisestä.

Oikeuden mukaan yksikään tuomituista ei aikonut surmata linjatuomaria, mutta heidän Nieuwenhuizenin päähän ja yläkehoon kohdistamansa väkivalta aiheutti linjatuomarin kuoleman. 

Joulukuussa Amsterdamin läheisyydessä pelatun ottelun jälkeen raivostuneet Nieuw Slotenin pelaajat ja kannattajat hyökkäsivät linjatuomari Nieuwenhuizenin kimppuun. Hän poistui kentältä omin voimin, vaikka häntä oli potkaistu useita kertoja päähän. Nieuwenhuizenin tila heikkeni kotona ja hän kuoli sairaalassa vammoihinsa seuraavana päivänä.

Nieuwenhuizenin poika Mykel Nieuwenhuizen pelasi isänsä viimeiseksi jääneeksi ottelussa. 

- Jo riittää väkivalta jalkapallossa, jo riittää väkivalta hollantilaisessa jalkapallossa, Mykel Nieuwenhuizen kommentoi tuomiota.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt