Jalkapallo

Ruotsalaistähti avautui homoseksuaalisuudestaan

Julkaistu:

JALKAPALLO
Ruotsin naisten maajoukkueen tähtipelaaja Caroline Seger on kertonut julkisesti kamppailustaan homoseksuaalisuuden aiheuttamien paineiden kanssa.
Vuonna 2009 Ruotsin vuoden parhaana naisjalkapalloilijana palkittu Seger kertoo ymmärtäneensä seksuaalisen identiteettinsä täydellisesti suhteellisen myöhään.

- Kesti kauan aikaa hyväksyä, että olen kiinnostunut tytöistä. Olin silloin 17-vuotias. Se oli aikamoinen taakka. Tuntui raskaalta piilotella ja valehdella. Sellaiset asiat olivat edelleen tabu, Seger kertoo Aftonbladetin mukaan.

Seger on elänyt 1,5 parisuhteessa naisen kanssa. Kymmenen vuotta sitten pelko perheen ja läheisten reaktioista sai Segerin keksimään itselleen tekaistuja poikaystäviä ja elämään valheessa.

- Kyllä, vihjailin tapailevani poikia. Varjelin rakkauselämääni huolella. Valehtelemisessa kehittyy ajan myötä. En ole siitä lainkaan ylpeä nyt. Tyttöystäväni jäivät kiinni, koska sotkeuduin valheiden verkkoon. Lopulta oli vain yksi ratkaisu, tulla ulos kaapista, Seger kertoo.

Kun Seger lopulta kertoi asiasta lähipiirilleen, he suhtautuivat asiaan hyvin.

- Kotona se ei ollut mikään ongelma. Mutta minulla on homoseksuaalisia ystäviä, joilla on ollut todella rankkaa vanhempiensa kanssa. Siksi haluan puhua asiasta. Auttaakseni samassa tilanteessa olevia nuoria tyttöjä. Minusta tämä ei kuitenkaan ole niin iso juttu.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt