Riku Riski uskoo Hönefossin yllättävän - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

Riku Riski uskoo Hönefossin yllättävän

Riku Riskin ja Toni Kolehmaisen Hönefoss BK lähtee viikonloppuna käynnistyvään Norjan pääsarjakauteen altavastaajan asemasta.

Toni Kolehmainen (vas.) ja Riku Riski aloittavat kautensa Norjan pääsarjassa.­

16.3.2013 14:50

Joukkuetta on yleisesti veikkailtu putoamistaisteluun, mutta jo viime kaudella joukkueen runkopelaajiin kuulunut Riski ei ennakkoarvioille paljon painoa laita.

- Taitaa suunnilleen joka paikassa meidät olla sijoitettu ennakkoon kolmen viimeisen joukkoon. Oma tavoitteemme on kuitenkin selvä: 46 pistettä kasaan ja kuuden joukkoon, Riski sanoo.

- Olemme kuitenkin saaneet hyvän joukkueen kasaan ja luulen, että meitä edelleen vähän aliarvioidaan.

Sarjan kärkeen Riski veikkailee samoja joukkueita kuin viime kaudellakin.

- Molde ja Rosenborg ovat varmasti vahvoja. Molde tosin menetti muutaman tärkeän pelaajan, mutta he saivat hyviä pelaajia myös tilalle, Riski viittaa myös suomalaisiin Joona Toivioon ja Lauri Dalla Valleen.

- Strömsgodset vaikuttaa myös vahvalta. Veikkaisin että mestari löytyy tuosta kolmikosta.

Hönefossin pelilliset aseet ovat Riskin mukaan viime kaudelta tutut, joskin peliä on pyritty edelleen kehittämään.

- Vielä pelaavampaan suuntaan on menty ja pyrimme hallitsemaan pelejä vielä enemmän kuin viime kaudella, vaikka silloinkin olimme pallollisessa pelissä aika hyvin hallitsevia. Edelleen puolustetaan tiiviisti ja prässätään ylhäältä saakka - pieniä viilauksia on tehty, mutta ei mitään isompaa.

Tarjoilua Kolehmaiselta

Hönefoss jatkaa myös kahden kärjen systeemillä, jossa toinen paikka on käytännössä Riskin hallussa. Vierelle hän toivoo kuitenkin vakioparia.

- Viime vuonna mies vierellä vaihtui aika lailla, välillä kärjessä pelasi keskikenttäpelaajakin ja välillä jopa puolustaja. Jos nyt siinä pelaisi suhteellisen vakiona yksi tai korkeintaan kaksi pelaajaa, niin saisi varmasti paremman yhteyden keskenään. Ei meillä kyllä hirveästi hyökkääjiä ole, joten tämä voi hyvinkin toteutua.

Hyökkääjät tarvitsevat luonnollisesti myös hyvää tarjoilua ja yksi ”tarjoilijoista” on viime syksynä TPS:sta Hönefossiin siirtynyt Toni Kolehmainen.

- Kole on tietysti jo TPS:sta tuttu ja tosi kiva hänen kanssaan on pelata. Viime kaudella hänelle oli vähän vaikea tulla kesken kaiken mukaan, mutta nyt tarjolla on alusta saakka varmasti iso rooli. Ihan mielelläni maaleja Kolen esityöstä teen, jos - tai sanotaan kun - syötöt vain jalkaan napsahtelevat, Riski naurahtaa.

Hönefoss hakee hyvää alkua kaudelle sunnuntain avausottelusta Startin vieraana.

- Voitto mielessä toki sinne lähdetään. Vastassa on nousijajoukkue ja varmaan peli on melkoista tappelua, mutta kyllä meillä on ihan saumat pisteet mukaan napata, Riski vakuuttaa.

Kausi Norjassa alkoi jo perjantaina pienellä yllätyksellä, kun mestari Molde taipui Vikingin vieraana maalein 1-2.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?