Olympiastadion voisi isännöidä EM-jalkapalloa

Julkaistu:

Helsingin olympiastadionin kapasiteetti riittää sittenkin jalkapallon EM-peleihin.
Jalkapalloilun EM-lopputurnaus vuonna 2020 pelataan 13 eri stadionilla. Asiasta päätti perjantaina Euroopan jalkapalloliitto Uefa.

Uefa edellyttää, että vuoden 2020 EM-kisastadioneille mahtuu vähintään 50 000 katsojaa, kahta poikkeusluvan saavaa stadionia lukuun ottamatta. Niiden vähimmäiskapasiteetiksi riittää 30 000 katsojaa.

Uefan linjaus merkitsee, että esimerkiksi Helsingin Olympiastadion voisi olla riittävän suuri isännöimään EM-kisaottelua.

- Kyllä Uefan kanta oli tiedossa ennakkoon. Tästä liikkui Suomessa hieman virheellistä tietoa, että ehdoton alaraja olisi 50 000 katsojaa, mitä se ei missään vaiheessa ole ollut. Oli tiedossa, että kaksi (stadionia) saa poikkeusluvan, joten se on meillekin mahdollisuus, Palloliiton toimitusjohtaja Kimmo J. Lipponen sanoo.

Lajin eurooppalainen kattojärjestö Uefa päätti viime vuoden lopulla, että 2020 lopputurnaus jaetaan kahden maan sijasta useammalle paikkakunnalle. Kisakaupungit Uefa valitsee syyskuussa 2014.
 
Vuoden 2020 EM-lopputurnauksen välierät ja loppuottelu on määrä palata samalla stadionilla. Se edellyttäisi 70 000 katsojan yleisökapasiteettia. Puolivälieriä isännöivien stadionien vähimmäisvaatimus on 60 000 katsojaa.

Noin 40 000 katsojaa vetävän Olympiastadionin suurremontin on määrä alkaa lokakuussa 2015.

- Mitä meitä on tarveselvityksessä kuultu, olemme Olympiastadionille päin selkeästi viestineet, että 40 000 on katsojakapasiteetti, josta lähdemme liikkeelle, Palloliiton Lipponen kertoo.

Hän muistuttaa, että Olympiastadion olisi varteenotettava paikka myös Euroopan liigan tasoisen kilpailun finaalille.

- EM-kisat on hyvä mahdollisuus, edellyttäen että meillä on eliittiluokan stadion kunnossa. Ajoitus on meille hyvä. Toivotaan, että Olympiastadion tekee sellaisen liikkeen, että mitat täyttävä stadion saadaan aikaan, Lipponen suhteuttaa Suomen ja Helsingin EM-kisapelihaaveet.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt