Jalkapallo

Pukki tilanteestaan: nollataan ja uuteen nousuun

Julkaistu:

Huuhkajien kärkimies Teemu Pukki valmistautuu kotimaisemissa Kotkassa ehkäpä uransa kovimpaan haasteeseen. 
Schalken loppuvuosi oli myrskyisä, sillä loistavasti alkaneen syksyn jälkeen joukkueen peli alkoi tökkimään pahasti.

Tämä johti valmentajan vaihdokseen – toisaalta, loppusyksystä myös Pukki sai enemmän vastuuta. Tammikuun alun aikana Pukin on näytettävä, että hän on lisääntyvän vastuun arvoinen.

- Alkusyksy oli todella tuskallista aikaa, sillä näyttöpaikkoja ei tullut oikeastaan lainkaan. Toisaalta, joukkueen peli kulki silloin hyvin. Olimme Bundesliigassa kärkiryhmässä ja Mestarien liigassa tuli tulosta. Harmi vain, etten itse ollut kovin isossa roolissa silloin, Pukki muistelee.

- Sitten tapahtui jotain. Mestarien liigassa menimme jatkoon, mutta Bundesliigassa ei tulosta tullut. Vaikka pelasimme hyviäkin pelejä, voitot karttoivat. Loppujen lopuksi pelasimme pitkän putken ilman voittoa ja se johti valmentajan vaihdokseen. Ikävä kyllä, vaihdoksen jälkeen putosimme Saksan cupista.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vaikka joukkueen tulokset olivat marras-joulukuussa kehnoja, Teemu Pukki on jälleen väläytellyt huippukunnon löytymistä. Peliminuutit ovat kasvattaneet itseluottamusta.

- Mitä lähemmäksi joulu tuli, sitä enemmän tuli vastuuta. Pelit menivät kohtuullisen hyvin. Parantamisen varaa jäi, mutta varsinkin parissa pelissä kulki aika mallikkaasti. Mutta eihän se paljoa lohduta, kun joukkue ei tehnyt tulosta.

- Nyt pitää tilanne nollata tauon aikana ja lähteä uuteen nousuun Jokaiselle pelaajalle on annettu kova harjoitusohjelma tauollekin, joten ihan vapaalle ei voi heittää. Itselleni tammikuun alun leiri paikka on tärkeä näyttötilaisuus tulevia pelaajia ja uutta valmentajaa ajatellen. Tavoitteena on käyttää se tilaisuus.

Pukkia ei myöskään huoleta se, että yksi koko maailman tehokkaimmista viimeistelijöistä, hollantilainen maalisinko Klaas-Jan Huntelaar sanoi ”kiitos ei” monelle huipputarjoukselle ja päätti jäädä Schalkeen.

- Joukkueen kannalta oli huipputärkeää, että Huntelaar jatkaa. Minua ei asia haittaa, päinvastoin. Olen varma, että me molemmat mahdumme kentälle samaan aikaan. Niin oli viime kaudellakin, Pukki vakuuttaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt