PK-35 Vantaa vei naisten Suomen cupin

Julkaistu:

PK-35 Vantaa pääsi juhlimaan toisen kerran putkeen naisten Suomen Cupin mestaruutta, kun Pallokissat kaatui finaalissa sunnuntaina 2-1 (1-0).
PK-35 Vantaa hallitsi ottelun ensimmäistä puoliaikaa ja muutamia puolittaisia tilanteita nähtiin kummassakin päässä, mutta kunnolliset maalipaikat olivat kiven alla.

Oikeastaan ensimmäinen todellinen tekopaikka nähtiin 40. minuutilla, jolloin PK-35 Vantaa siirtyi myös johtoon. Elina Jatkola tarjoili erinomaisen syötön, Elizabeth Bogus karkasi läpi oikealta ja viimeisteli varmasti ottelun avausmaalin.

Kolme minuuttia myöhemmin PK-35 tuli jälleen vaarallisesti. Jenna Korhonen keskitti vasemmalta taakse ja Casey Berrier puski maalinedustalle, mutta Pallokissojen puolustus siivosi pelivälineen lähes maaliviivalta.

PK-35 Vantaan hallinta jatkui myös toisella puoliajalla ja tuotti tulosta 57. minuutilla. Sanna Saarinen keskitti oikealta rangaistusalueen kulmalta matalan ja kierteisen pallon maalille. Pelaajaliikenne maalinedustalla hämäsi hieman Victoria Alonzoa Pallokissojen maalilla ja peliväline painui suoraan takakulmaan.

Pallokissat tuli maalin päähän vajaa vartti ennen loppua Ella Vanhasen toimesta ja sai luotua vielä hieman painetta, mutta tasoihin kuopiolaiset eivät enää nousseet.

- Kyllä tämä Suomen Cupin voitto maistuu. Tänä vuonna jopa vielä paremmalta kuin viime vuonna, vaikka se olikin ensimmäinen kerta. Meillä on ollut loukkaantumisia ja vaikeuksien kautta tämä tuli, mutta meidän palaajat ovat todellisia voittajatyyppejä. Kyllä tämä on makea voitto, PK-35 Vantaan valmentaja Pauliina Miettinen hehkutti ottelun jälkeen.

- Ei hopea tietenkään lämmitä, mutta ehkä vastustaja oli juuri tuon 2-1-tuloksen verran parempi. Olisin odottanut, että oltaisiin kavennusmaalin jälkeen saatu vähän lisää itseluottamusta ja luotua enemmän painetta, mutta tänään ei siihen pystytty, Pallokissojen valmentaja Pertti Nissinen harmitteli.

Naisten Suomen cupin loppuottelu:
PK-35 Vantaa-Pallokissat 2-1 (1-0)
40. Liz Bogus 1-0, 56. Sanna Saarinen 2-0, 76. Ella Vanhanen 2-1.
Erotuomari: Kirsi Heikkinen.
Yleisöä: 358.
PK-35 Vantaa: Rachael Ayegba, Pirjo Leppikangas, Heidi Kivelä, Jenna Korhonen, Sanna Saarinen (89. Dali Meller), Elina Jatkola (69. Tia-Maria Jaakonsaari), Megan Chapin (90. Megan Chapin), Casey Berrier, Ria Öling (59. Eveliina Parikka), Elizabeth Ely Bogus, Ninni Niiranen.
Pallokissat: Victoria Y Alonzo, Katarina Naumanen, Anu Koponen (62. Paula Auvinen), Janni Mönkkönen, Riikka Winter (62. Anni-Maija Kauppila), Emilia Iskanius, Ella-Rosa Huusko, Henna-Riikka Honkanen, Erika Winter (74. Jenni Kuosmanen, v), Piia Jukarainen, Ella Vanhanen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt