KuPSin europelit jatkuvat tappiosta huolimatta

Julkaistu:

Kotimaan jalkapalloliigassa Kuopion Palloseuralla on vaikeuksia, mutta euro-otteluissa joukkue tekee tulosta.
KuPS eteni Eurooppa-liigan kolmannelle karsintakierrokselle, vaikka se hävisi kotiottelunsa torstaina israelilaiselle Makkabi Netanialle 0-1 (0-1).

Yhteismaalit otteluparissa ovat 2-2, joten KuPS selvisi jatkoon vierasmaalisäännön perusteella. KuPS teki historiaa, sillä koskaan aiemmin se ei ole selvinnyt euro-otteluissa kolmannelle kierrokselle.
Makkabi Netania sai maalin, kun 40 minuuttia oli täyttymässä. KuPSin puolustus ei ollut aivan hereillä, ja Ahmad Sabaa ampui ilmasta 1-0-johdon vieraille.

- Maali oli sellainen sähläys. Onneksi peli ei siihen ratkennut, KuPSin päävalmentaja Esa Pekonen totesi.

Ensimmäinen puoliaika oli muuten melko tasaväkinen. Molemmat joukkueet puolustivat tarkasti, eikä Makkabi Netanian onnistumista lukuun ottamatta kunnollisia maalintekopaikkoja avautunut kummallekaan. Harhasyöttöjä nähtiin myös yllättävän paljon.

Makkabi Netania aloitti toisen puoliajan vahvasti. Parhaimmat maalipaikat aukesivat vieraiden kulmapotkuista, mutta niistä ei syntynyt maaleja. Mitä pitemmälle toinen puoliaika eteni, sitä paremmin ote pysyi KuPSilla.

- Toinen puoliaika oli meiltä erinomaista peliä. Tauolla painotettiin sitä, että palloa pidetään enemmän. Toisella puoliajalla onnistuimme siinä, virkkoi hienon ottelun KuPSin kymppipaikalla pelannut KuPSin Aleksi Paananen.

Parikymmentä minuuttia oli peliaikaa jäljellä, kun Paananen ampui napakasti Miikka Ilon keskityksestä. Paanasen kuti sujahti pallon mitan ohi takatolpan, eikä KuPS päässyt kannattajiensa kanssa juhlimaan tasoitusmaalia.

Makkabi Netanian lähtökohdat Eurooppa-liigaan olivat erilaiset kuin KuPSilla. Israelilainen joukkue ei ole pelannut edes yhtään harjoitusottelua ennen euro-otteluja. Myös Kuopion tekonurmi oli outo alusta heille.

- Se ei ole kuitenkaan selitys huonoon tulokseemme, myönsi Makkabi Netanian päävalmentaja Tal Banin.

KuPS kohtaa kolmannella karsintakierroksella turkkilaisen Bursasporin. Ensimmäinen osaottelu pelataan ensi torstaina Kuopiossa ja toinen siitä viikon päästä Turkissa.

KuPS-Makkabi Netania, Israel 0-1 (0-1)
40. Ahmad Sabaa 0-1.

KuPS: Mika Hilander; Joni Nissinen, Tero Taipale (v), Pyry Kärkkäinen, Antti Hynynen (86. Sander Puri), Markus Joenmäki, Ats Purje, Aleksi Paananen (90. Chris James), Miikka Ilo (v) (75. Ilja Venäläinen), Etchu Tabe, Paul Obiefule.

Makkabi Natania: Luigi Cennamo; Touvarno Pinas, Ido Levi (v), Ahmad Sabaa (v), Ali Khatib (v), Idan Shriki (74. Arnon Tamir), Omer Peretz (64. Mohamad Akel), Yossi Shivhon, Omer Tchalisher (85. Hasan Sarhan), Dariusz Pietrasiak, Ori Shitrit.
Erotuomari: Marios Panayi Kypros.

Yhteismaalit 2-2, KuPS jatkoon vierasmaalisäännön perusteella.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt