Varsovan futismellakoissa loukkaantui 15 ja yli sata pidätettiin

Julkaistu: , Päivitetty:

Kumiluoteja, kaasua, yli sata pidätystä, kymmenen loukkaantunutta. Varsovan jalkapalloillasta tuli synkkä stadionin ulkopuolella.
Varsovan levottomuudet alkoivat ennen Puolan ja Venäjän välistä EM-ottelua. Maiden vaikean historian vuoksi väkivaltaisuuksia osattiin odottaa.

Varsovaan on saapunut tuhansia venäläisiä futisfaneja. Tilanne kärjistyi ennen peliä, kun kohti stadionia vaeltaneet venäläiset ottivat yhteen puolalaisten jalkapallohuligaanien kanssa.

Poliisi joutui käyttämään vesitykkejä, paprikasumutetta ja kumiluoteja häiriköiden taltuttamiseksi.

Uutistoimisto AP:n mukaan loukkaantuneita oli viisitoista, mukana yksi poliisi. Kukaan heistä ei saanut vakavia vammoja. Pidätettyjä oli eri raporttien mukaan 130-140.

- Venäläisten marssi [stadionille] oli turha provokaatio. Sitä ei olisi pitänyt toteuttaa, mutta täällä on aggressiivisia puolalaisia ja meitä pelottaa, sanoi Petja-niminen venäläinen mies AP:lle.

Viranomaisten mukaan ottelu aiheutti kaupungille sen kaikkien aikojen suurimman turvallisuusuhan. Ottelun päättyminen 1-1-tasapeliin kuitenkin rauhoitti tunnelmaa, eikä suuria selkkauksia enää puolenyön jälkeen sattunut.

EM-kisojen ajan turvallisuutta valvoo Puolan pääkaupungissa 6 000 poliisia. Tiistain peliin oli ostanut lipun vajaat 10 000 Venäjän ja 30 000 Puolan fania.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt