Ministeri Gustafsson kiinnostunut Palloliiton puheenjohtajuudesta

Julkaistu:

Opetusministeri Jukka Gustafssonilla on vahva jalkapallotausta, ja hän lupaa hoitaa Palloliiton puheenjohtajan tehtävän sielukkaasti, jos häntä tehtävään pyydetään.
Kun Sauli Niinistöstä tuli presidentti, Suomen Palloliitto hakee uutta puheenjohtajaa. Tehtävää hoitaa parhaillaan varapuheenjohtaja Markku Lehtola. Tamperelaisen lakimiehen pesti kestänee vain syksyyn, jolloin SPL:n liittokokous valitsee uuden nokkahenkilön.

Seuraajaehdokkaita on pyöritelty julkisuudessa, ja yksi heistä on opetusministeri Jukka Gustafsson.

Oletteko kiinnostunut tehtävästä?

- Muutamalta taholta on puolivakavissaan kysytty, olenko kiinnostunut tai käytettävissä, Gustafsson sanoo.

Mitä olette vastannut?

- Olen varovasti sanonut, että asia ei ole vielä ajankohtainen.

No milloin se on?

- Palloliitto on asettanut puheenjohtajaehdokkaita kartoittavan toimikunnan. Odotan yhteydenottoa siltä, jos näytöt ja teot katsotaan riittäviksi, Gustafsson muotoilee.

Gustafssonin mukaan opetusministerin tehtävä on niin haastava, että hän joutuisi perinpohjaisen miettimisen eteen, jos jalkapalloväki häntä lähestyisi. Valmiuksia tamperelaiselle kyllä riittää.

- Olen sydämeltäni ja kokemukseltani jalkapalloihminen, joten tiedän mitä tehtävä edellyttää.

Gustafsson pelasi 1971 SM-sarjaa Tampereen Pallo-Veikkojen riveissä ja on ollut seuran toiminnassa mukana pelaajauransa jälkeenkin. Hänellä on kokemusta myös Palloliiton varapuheenjohtajan tehtävistä 1991–2006.

- Pentti Seppälän puheenjohtajakaudella näin, kuinka vaativan siviilityön ja SPL:n puheenjohtajuuden yhdistäminen on mahdollista.

Gustafssonin mukaan hänen yhteiskunnallisen osaamisen ja jalkapallo-osaamisen yhdistäminen antaisivat vahvan pohjan puheenjohtajan tehtävään.

- Aika sielukkaasti otan tehtävän, jos sinne asti päädytään. En ole kuitenkaan pyrkimässä, mutta harkitsen, jos kysytään.

Kentällä Gustafssonin päätavoitteena on toukokuussa Tampereella pelattava parlamenttien välinen turnaus, johon hän on osallistunut joka kerta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt