Jalkapallo

Enckelman viettää aattoillan yksin

Julkaistu:

Suomalaisveskari Peter Enckelmanilla on peli jouluaattona.
Britannian futissarjat eivät rauhoitu joulun ajaksi. Skotlannin Valioliigassa on jouluaattona täysi kierros, ja St. Johnstonen suomalaisveskari Peter Enckelmanille lauantai on normaali työpäivä.

Enckelman on torjunut Brittein saarilla jo 12 vuotta. Turkulaisella ei ole lapsia, eikä pelaaminen aattona häiritse häntä.

- Matsi alkaa paikallista aikaa kello 13.30. Varmaan olen himassa jo iltaviiden maissa. Vietän aattoillan luultavasti yksin, kun tyttöystäväkin lähti käymään Suomessa, Enckelman kertoi.

Entinen TPS-veskari edusti ennen skottikomennusta Aston Villaa, Blackburnia ja Cardiffia. Mies ei ole muuttunut 2000-luvulla pesunkestäväksi britiksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

- En todellakaan. Aina, kun saan Suomesta ruisleipää ja salmiakkia, se lämmittää mieltä. Äsken hain postista paketin. Isäpappa (entinen maajoukkuemaalivahti Göran Enckelman) varmaan lähetti joululahjan, Enckelman sanoi.

Britanniassa joulupäivä on se, jolloin lapset saavat lahjansa.

- Täällä aatto on normaali työpäivä, ja kaupatkin ovat auki myöhempään. Joulupäivä on meillä vapaa, mutta tapanina varmaan treenataan. Seuraava peli on 28. joulukuuta. Muutenkin mulla on jouluisin maksimissaan vaan yksi päivä vapaata.

St. Johnstonen kotikaupunki on Perth, mutta Enckelman asuu Edinburghissa. Peter kehuu kotikaupunkiaan maasta taivaaseen. 

- Täällä on kiva asua. En ole varmaan kertaakaan saanut täällä huonoa ruokaa.

Steve Lomasin valmentama joukkue on hävinnyt kolme viimeistä peliään. Silti alkukausi on mennyt niin hyvin, että yllättäjäporukka on tyrkyllä kuuden joukkueen yläloppusarjaan.

- Sopimukseni loppuu tämän kauden jälkeen. Seura on ilmaissut, että on kiinnostunut jatkosta. Olen nyt 34-vuotias, mutta monet maalivahdit pelaavat nelikymppiseksi asti. Ei mulla ole hätää!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt