Juhani Ojala toivoo lisää vastuuta

Julkaistu:

Elokuussa Young Boysin riveihin siirtynyt toppari Juhani Ojala on saanut pelituntumaa uudessa seurassaan cupin otteluissa jo aiemmin, mutta viikolla Neuchâtel Xamaxia Ojala juoksi ensi kertaa kentälle liigaottelussa.
Aivan totutussa roolissa Ojala ei pelannut, sillä hän tuli vaihdosta kentälle viitisen minuuttia ennen loppua – ja hyökkääjän tontille YB:n hakiessa 0-0-tilanteessa vahvasti voittomaalia.

- Kävin voittamassa muutaman pääpallon, joista yksi johti jopa maaliin.
Avustava erotuomari näki tilanteessa kuitenkin paitsion, joten maalia ei hyväksytty. Näimme ottelun jälkeen tv-uusinnoista, että tuomio oli väärä, Ojala harmitteli.

- Olen joskus aiemminkin vastaavassa tilanteessa pelannut hyökkääjänä. Kärjessä ei tarvitse pyrkiä samalla tavoin välttämään virheitä kuin puolustajana. Pelasin ilman paineita ja sain ottelun jälkeen hyvää palautetta.

Neljäntenä oleva YB kohtaa sunnuntaina kotonaan sarjassaan perää pitävän Lausannen. Ojalan mukaan ottelussa voi olla vain yksi tavoite.

- Lausanne on käytännössä pakko voittaa, sillä muuten sarjakärki saattaa karata jo liian kauas. Olemme ottaneet kahdesta viime pelistämme vain yhden pinnan, joten nyt olisi aika napata taas täysi pistepotti.

Kentällä Ojalaa ei välttämättä sunnuntaina kuitenkaan nähdä. Young Boysin vakiotopparipari on pelannut niin vakuuttavasti, että peliaika omalla pelipaikalla on tiukassa, mutta halu kentälle toki on kova.

- Joukkueemme on puolustanut enimmäkseen erinomaisesti. Pelilliset ongelmamme näkyvät lähinnä hyökkäyskolmanneksella. Pelipaikka pitää ansaita harjoitusten kautta ja kun tilaisuus tulee siihen pitää tarttua, Ojala sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt