Jalkapallo

Kolkalla tuplarooli Willemissä

Julkaistu:

Kauden kynnyksellä Willem II:n riveihin siirtynyt kokenut Joonas Kolkka on lopulta saanut myös sopimusasiansa kuntoon seuran kanssa – tai oikeammin seuran ulkopuolella.
Elokuun lopulla tehty järjestely on varsin erikoinen ja sen myötä Kolkka pelaa tavallaan amatöörinä, mutta saa kuitenkin käyvän korvauksen pelaamisestaan.

Willem II putosi Hollannin Eredivisiesta viime kauden päätteeksi ja tämä ei helpottanut muutenkin ahtaalla olleen seuran taloudellista tilannetta. Kokenut suomalainen kuitenkin ehdottomasti haluttiin riveihin ja myös pääsponsori Pondres oli valmis raottaman lompakkoaan Kolkan saamiseksi tilburgilaisseuraan. Willemillä ei kuitenkaan ollut varaa suoraan Kolkan pestaamiseen, joten asiassa päädyttiin toisenlaiseen ratkaisuun.

- Tämä oli tilanne ja ratkaisu oli se, että tein sopimuksen sponsorin kanssa. Olen ikään kuin heillä töissä ja saan sen saman palkan sitä kautta, Kolkka selvittää.

Sopimuksen myötä Kolkalla on työtehtäviä myös Pondresin suuntaan, mutta hän painottaa että pelaaminen on joka tapauksessa ehdottomasti ykkösasia edelleen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

- Toimin yhtiön PR-tehtävissä, mutta se tulee sitten jalkapalloilun päälle. Lähinnä otteluitten jälkeen olen heidän tilaisuuksissaan ja välillä jossain muutenkin. Se ei kuitenkaan millään lailla vaikuta harjoitteluun ja pelaamiseen. Järjestely on nyt tällainen, mutta minun kannaltani palkka vain tulee toisesta osoitteesta, muuta se ei juuri vaikuta.

- Toisaalta on ihan kivakin nähdä vähän muuta toimintaa. Siitä varmasti saa jotain irti jatkoa ajatellen ja ainakin se on vaihtelua.

Kova hinku taas kentälle


Helposti voisi laskea Pondres-kuvion ja Kolkan pelaamattomuuden alkukaudella yhteen ja tehdä päätelmän, että Kolkka on vähitellen astumassa sivuun aktiiviuralta. Tästä ei kuitenkaan ole kysymys, vaan sivussa oloon on selkeä syy.

- Nivunen on vaivannut. Taisin olla vähän liiankin innokas silloin kun aloitin harjoittelun Willemin kanssa ja se kipeytyi siinä hiukan ennen kauden alkua, Kolkka kertoo.

- Nyt se alkaa olla kuitenkin taas ihan kunnossa. Maajoukkuetauko osui minun kannaltani hyvänä saumaan, sillä jos kaikki menee hyvin, pääsen koko ensi viikon harjoittelemaan normaalisti ja tähtäin on olla täysillä mukana seuraavan viikonlopun ottelussa.

Willem kohtaa ensi viikon perjantaina taulukon häntäpäässä majailevan Emmenin.

Nivusvaivan takia Kolkka on seurannut kauden neljä ensimmäistä ottelua katsomon puolelta ja saanut sitä kautta hyvän kuvan Willemin tilanteesta.

- Ensimmäinen peli, jonka voitimme 3-1 oli oikeinkin hyvä esitys joukkueelta. Vähän on sen jälkeen ollut epätasaista, mutta kyllä meillä tähän sarjaan on hyvä joukkue ja kun vain pelin saamme kulkemaan, niin ei ole estettä miksemme taistelisi noususta.

Neljän kierroksen jälkeen Willemillä on koossa seitsemän pistettä ja sarjataulukossa joukkue majailee heti kärjen takana. Vaikka eväät ovat hyvät, ei Kolkka missään nimessä odota helppoa kautta.

- Sarjassa on paljon pelejä ja kun talvella painetaan muutaman päivän sisällä kahta ottelua, niin sielläkin pitää jaksaa painaa. Täällä on vähän samanlainen ero kuin Englannissa Valioliigan ja Championshipin välillä. Taitoa ei ole ehkä samalla tavalla, eikä peli niin taktista, mutta taistelua on sitten sitäkin enemmän. Meillä on kuitenkin taitava joukkue ja kun sen taidon saamme käytettyä hyväksemme, niin uskon että se on meidän vahvuutemme, Kolkka miettii.

- Sen on myös jo huomannut, että meitä vastaan jokainen joukkue tulee pienellä ekstralatauksella. Se on aina sama juttu; edelliskaudella pudonneet joukkueet ovat ne, jotka jokainen haluaa kaataa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt