Jari Litmasen patsas yritettiin polttaa - katso kuva tuhoutuneesta patsaasta

Lahden Kisapuistossa sijaitsevaa patsasta oli yritetty polttaa ja se oli yltäpäältä muovissa.

23.4.2011 19:43

Jalkapalloilija Jari Litmasen , 40, näköispatsas koki ikävää ilkivaltaa perjantaina. Erityisesti patsaan jalusta vaurioitui pahoin. Poliisin mukaan patsas osin hiiltyi ja tahriintui palaneesta aineesta.

- Patsaasta roikkui sulanutta muovia ja patsaan kivi oli haljennut, lauantaina aamupäivällä patsaan luona vieraillut silminnäkijä Tuomas Isola kertoo.

Ilmiliekeissä roihunneen palon kävi sammuttamassa pelastuslaitos. Asiasta on tehty rikosilmoitus, mutta vielä tekijää tai tekijöitä ei ole saatu kiinni.

Ilkivallan syynä joukkueenvaihto?

Suomen kaikkien aikojen jalkapalloilija allekirjoitti aiemmin tällä viikolla sopimuksen Veikkausliigassa pelaavan Helsingin Jalkapalloklubin kanssa. Litmanen on pelannut aikaisemmin FC Lahden riveissä.

- Yritin kysellä tänään paikallisessa kuppilassa, olisiko joku tiennyt ilkivallasta enemmänkin. Saattaa olla, että joku lahtelaisisista faneista on tärvellyt patsaan, Isola spekuloi joukkueen vaihdosta.

Lahtelaiset jalkapallofanit ovat suhtautuneet jalkapallolegendan joukkueenvaihdokseen ristiriitaisesti. Internetin keskustelupalstoilla on käyty aiheesta hyvin tiukkasanaista ajatustenvaihtoa.

Litmasen patsas paljastettiin 10.10.2010. Patsashankkeen taustalla on Litmasen kasvattajaseura Reipas. Litmasen patsas on ensimmäinen joukkueurheilijalle Suomessa pystytetty muistomerkki.

Patsaan on tehnyt kuvanveistäjä Reijo Huttu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?