Antti Muuriselta lähtivät viikset - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

Antti Muuriselta lähtivät viikset

Jalkapalloilun Suomen Cupin voitto maksoi HJK:n päävalmentajalle Antti Muuriselle viikset.

Jalkapalloilun Suomen Cupin voitto maksoi HJK:n päävalmentajalle Antti Muuriselle viikset.

3.11.2008 6:27

- Viikset pois! Viikset pois! Viikset pois!

HJK:n pelaajien huuto lauantaina jalkapalloilun Suomen cupin finaalin jälkeen kertoi kaiken. Jatkoajan jälkeen tullut mestaruus merkitsi paitsi HJK:n keskinkertaisen kauden päättymistä juhliin, myös yhden aikakauden loppua.

Päävalmentaja Antti Muurinen oli nimittäin keväällä tehnyt joukkueensa ja HJK-fanien kanssa sopimuksen, jonka mukaan Muurinen joutuisi luopumaan kuuluisista viiksistään, mikäli HJK voittaisi joko SM-kultaa tai Suomen cupin. Ja niin kävi.

Kun pakolliset velvollisuudet olivat ohi, ottivat HJK-pelaajat päävalmentajansa välittömästi kiinni ja aloittivat seremoniallisen viiksenajon.

- Pojat ilmoittivat heti ottelun jälkeen pukukopissa, mitä tulee tapahtumaan. Mä tiesin heti, mistä oli kyse ja sanoin, että lupaus hoidetaan, totta kai. Ei siinä kursailtu puolin eikä toisin, viiksetön Muurinen muisteli sunnuntai-iltana.

Muurisen mukaan hän on kantanut kuuluisiksi muodostuneita viiksiään jo noin 20 vuoden ajan. Hän ei kuitenkaan jäänyt kaipaamaan legendaarisia pensseleitään.

- Kauneus on aina katsojan silmissä. 15-vuotias tyttäreni tosin sanoi, että heti viikset takaisin, Muurinen nauroi.

- Kyllähän tämä siloposkisuus erilaiselta tuntuu, mutta ihan tyytyväinen mä olen. Viiksien päätyminen johonkin museoitavaksi on ollut HJK-fanien keskuudessa suuri puheenaihe. Muurinen itse ei kuitenkaan tiennyt, säilöivätkö HJK-pelaajat päävalmentajansa viikset johonkin.

- Siinä oli aika humu päällä, niin en kiinnittänyt asiaan huomiota. Toivottavasti ne menivät kuitenkin roskikseen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?