Jalkapallo

JJK kahlitsi taituriteininsä

Julkaistu:

Suomen cupin viimeviikkoisen JJK-HJK-pelin hohdokkain suoritus nähtiin ottelun tauolla, kun jyväskyläläisseuran superlahjakkuus Robert Taylor, 13, esiintyi keskiympyrässä. Palkittu pallojonglööri kikkaili itsensä viisituhatpäisen yleisön sydämiin hetkessä.

Eilen Taylor teki vielä historiallisemman tempun: kuuden vuoden pelaajasopimuksen kasvattajaseuransa kanssa. Sopimus on Suomen oloissa tiettävästi ainutlaatuinen 13-vuotiaan tekemäksi.

Taylor on näyttänyt kykyjään muuallakin. Helsinki-cupissa Taylor palkittiin D-12-sarjan parhaana suomalaispelaajana. Syyskuussa tuli toinenkin Helsingin-reissu, kun Taylor esitteli kikkojaan Palloliiton 100-vuotisjuhlissa Kalastajatorpalla mm. Sepp Blatterille ja Michel Platinille, FIFA:n ja UEFA:n pomoille.

Ei ihme, että JJK tahtoo pitää kultakimpaleestaan kiinni. Jos kehitys jatkuu entisenlaisena, voi sopimuksella tehdä muutaman vuoden päästä ehkä isojakin rahoja. Seurapomo Joni Vesalaisen mukaan kyse ei ole ahneesta lapsen hyväksikäytöstä.

- Haluamme aidosti auttaa nuoren pelaajan perhettä. Emme ole vain poimimassa rusinoita pullasta, Vesalainen vakuuttaa.

Robert, Huhtaharjun yläasteen seiskaluokkalainen, on itse vielä melkoisen hämmentynyt uudesta tilanteesta.

- Sopimus tuo taas uutta intoa, Taylor myöntää hetken en-mää-tiiättelyn jälkeen.

Intoa on omastakin takaa. Joka päivä junnu pitää palloa ilmassa, päälaella, jalkaterän "kahvassa", niskassa ja missä lie tunnin verran omaksi ilokseen. Ja joukkuetreenit päälle.

- Kyllä mä joskus haluaisin ammattilaiseksi. Suosikkiseurani on ManU. Olishan sinne kiva päästä pelaamaan, mutta se on vielä kaukana.