Jalkapallo

Rosenborg: Saimme Juska Savolaisen hyvään hintaan

Julkaistu:

Norjalaisen jalkapalloseuran Rosenborgin apulaisurheilutoimenjohtaja Erik Hoftun on sitä mieltä, että seura teki hyvät kaupat hankkiessaan Juska Savolaisen Suomen mestariseurasta Tampere Unitedista.

- Hän on hyvä sekä puolustus- että hyökkäyssuuntaan, Hoftun kuvaili keskikenttäpelaajaa Adresseavisenille.

- Hän tuli halvemmaksi kuin vastaavantasoinen norjalaispelaaja.

Rosenborgin asioita tarkkaan seuraavan Adresseavisenin tietojen mukaan seura maksoi Savolaista TamUlle 2,8 miljoonaa Norjan kruunua, eli 350000 euroa. Myös IS Urheilun lähteen mukaan siirtosumma olisi ollut 350000 euroa.

Tampere Unitedin urheilutoimenjohtaja Jarkko Wiss ei halunnut ottaa kantaa tiedon oikeellisuuteen.

- Molemmat seurat ovat sopineet, että siirtosummaa ei julkisteta. Se on salainen, Wiss totesi.

Hoftunin mukaan RBK ei enää aio hankkia lisää pelaajia keskikentälleen Savolaisen palkkaamisen jälkeen. Seura etsii sen sijaan vahvistusta keskuspuolustukseensa.

Tampere United puolestaan tarvitsee uuden pelaajan vuoden 2007 liigapelaajaksi valitun Savolaisen tilalle. Wissin mukaan TamU ei kuitenkaan välttämättä hanki keskikentän keskustan pelaajaa.

- Ensin kartoitetaan oman joukkueen sisällä, miten ryhmä muotoutuu. Tarkoitus on mahdollisimman nopeasti löytää pelipaikka, jolle vahvistusta tarvitaan. Meille on tarjottu paljon pelaajia ja joitain onkin tulossa näytille, Wiss kertoi.

Wiss ei halunnut vielä paljastaa TamU-tarjokkaiden nimiä, mutta kertoi, että seura todennäköisesti kokeilee yhtä testimiestä helmikuun alussa pelattavassa Uusi Lahti cupissa.