Ilta-Sanomat ja HJK testasivat virallisen MM-kisapallon - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

IS testasi virallisen MM-kisapallon HJK:n kanssa - katso video

IS kävi testaamassa vuoden 2010 virallista MM-kisapalloa Suomen mestarijoukkueen HJK:n pelaajien kanssa.

4.12.2009 19:05

Pallon valmistaja Adidas on panostanut täydellisen pelivälineen tekemiseen jo vuosia. Uusimmassa versiossa on kehitetty aerodynamiikkaa. Tavoitteena on ollut pallon tasainen käyttäytyminen sekä luonnollinen liikerata.

Toki uudellakin pallolla pystyy laukomaan arvaamattomia kierteitä, mutta siitä vastaa ennemminkin taitava pelaaja kuin arvaamaton pallo.

Jääkylmälle Finnair-stadionille median eteen pallottelemaan tulleet muutamat HJK pelaajat pitivät uutta palloa kelpo pelivälineenä. Hyökkääjä Akseli Pelvas kertoi uuden "nahkakuulan" olevan hyvinkin mieleinen.

- Parannusta edelliseen on huomattavissa. Jos vain taitoa riittää, pallo menee juuri sinne minne sen yrittää laukoa. Mitään erikoisia jengoja ei ollut huomattavissa, Pelvas sanoi.

Edellinen MM-kisapallo sai osakseen paljon kritiikkiä liikeradan vaihtelusta. Erityisesti moni maalivahti ilmaisi tyytymättömyytensä. HJK:n maalia vartioiva Ville Wallén kertoi uuden pallon parantuneen edellisestä, mutta nosti esiin toisen ongelman:

- En sano, että jonkun valmistajan tuote on huonompi kuin toisen, mutta Veikkausliigassa ongelmana on se, että joudumme pelaamaan täysin eri palloilla eri paikkakunnilla. Niiden käyttäytymisessä on selkeitä eroja, Wallén paljasti.

Uuden pallon nimi on Jabulani. Se on zulun kieltä ja tarkoittaa juhlimista. Vanha zulun taitaja Wallén pamautti oikean vastauksen kuin apteekin hyllyltä.

- Otin selvää asiasta eteläafrikkalaiselta joukkuetoverilta Cheyne Fowlerilta, maalivahti virnisti.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?