Kohumaalilla MM-kisoihin selvinnyt Ranska ei päässyt suosikkien joukkoon - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

Kohumaalilla MM-kisoihin selvinnyt Ranska ei päässyt suosikkien joukkoon

Ranska ja Portugali eivät päässeet jalkapallon MM-kisojen lohkoarvontojen ykköskoriin.

Thierry Henry ja Ranska eivät ole MM-kisojen lohkoarvonnassa ykköskorin joukkue.­

2.12.2009 12:23 | Päivitetty 2.12.2009 15:03

Isäntämaa Etelä-Afrikan lisäksi ykköskoriin nimettiin Brasilia, Espanja, Hollanti, Saksa, Argentiina, Englanti ja hallitseva maailmanmestari Italia. Ne eivät täten voi päätyä samaan alkulohkoon.

Ranska on arvontakorissa neljä Tanskan, Kreikan, Serbian, Slovenian, Slovakian, Sveitsin ja Portugalin kanssa.

Kansainvälisen jalkaplloliiton Fifan mukaan asialla ei ole mitään tekemistä Irlantia vastaan syntyneen kohumaalin kanssa. Fifa korostaa, että koripaikka perustuu maiden väliseen rankingiin.

- Tämä ei ollut millään muotoa rangaistus Ranskaa vastaan. Tällä ei ollut mitään tekemistä Irlanti-pelin kanssa, Fifan Jerome Valcke vakuuttaa.

Ranska voitti MM-kultaa vuonna 1998 ja oli finaalissa edellisissä kisoissa 2006. Ensi kesän lopputurnaukseen Ranska selviytyi Irlantia vastaan syntyneellä kyseenalaisella maalilla: Thierry Henry kosketti palloa kädellään rangaistusalueella ennen kuin syötti pelivälineen ratkaisumaalin tehneelle William Gallas'lle.

Ranskassa ja Portugalissa lohkoarvontaa odotetaan jännityksellä. Edellisissä MM-kisoissa on päästy herkuttelemaan niin sanotuilla kuolemanlohkoilla, joissa on pelannut kolme huippukovaa maata. Sellainen voisi ensi kesänä olla esimerkiksi Brasilian, Ranskan ja Norsunluurannikon lohko.

MM-lopputurnauksen alkulohkot arvotaan perjantaina Kapkaupungissa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?