Atik Ismail suree Pele-poikansa törttöilyä alkoholin kanssa

Julkaistu:

Kaksi oli joukosta poissa, kun kuopiolainen KuPS kävi eilen häviämässä veikkausliigaottelun Rovaniemellä. Hyökkääjät Miikka Ilo ja Pele Koljonen oli hyllytetty ainakin tuon ottelun ajaksi kurinpidollisista syistä.

Koljosen isän, jalkapallolegenda Atik Ismailin mukaan hyllytys johtuu pelaajien alkoholinkäytöstä.

- Poika lähetti minulle tekstiviestin, ettei ole joukkueen mukana Rovaniemen reissussa. Hän kertoi, että olivat Ilon kanssa juopotelleet torstaina. Tulin tiedosta surulliseksi ja onnettomaksi, mutta Pele on jo aikuinen kundi, joka tekee omat virheensä, Ismail harmitteli.

Aikoinaan kuningas alkoholi varjosti myös Atik Ismailin komeaa peliuraa, jonka aikana hän ehti paitsi laukoa 113 SM-sarjamaalia, myös tarjota kentän ulkopuolella aihetta surullisempiin otsikoihin.

- Aika vahvasti tuli nyt omat ajat mieleen. Muistan, kun vuonna 1981 itsellä venähti ryyppyputki päälle juuri RoPS-HJK-pelin alla. RoPS oli noussut sarjaan ja siellä oli tuhansia katsojia odottamassa meitä. Sain silloin Kuuselan Martilta pelikieltoa.

- Minä kuitenkin nöyrryin ja tein jalkapallon eteen entistä enemmän töitä, lähes 20 vuotta sitten raitistunut Ismail muistelee nyt.

Hänen mukaansa Pelellä ei ole aiemmin ollut ongelmia alkoholin kanssa.

- Hän on tasapainoinen poika, eikä alkoholi ole ollut ongelma. Nyt tärkeintä on, että hän osaa katua, nöyrtyä ja pyytää anteeksi.

Pele Koljonen vakuutti eilen ottavansa opiksi törttöilystään.

- Emme noudattaneet Ilon kanssa joukkueen yhteisiä sääntöjä. Kadumme ja otamme rangaistukset vastaan. Miikan kanssa sovimme, ettei asiasta puhuta, eli muuta en kommentoi, Koljonen sanoi.