Jalkapallo

Atik Ismail suree Pele-poikansa törttöilyä alkoholin kanssa

Julkaistu:

Kaksi oli joukosta poissa, kun kuopiolainen KuPS kävi eilen häviämässä veikkausliigaottelun Rovaniemellä. Hyökkääjät Miikka Ilo ja Pele Koljonen oli hyllytetty ainakin tuon ottelun ajaksi kurinpidollisista syistä.

Koljosen isän, jalkapallolegenda Atik Ismailin mukaan hyllytys johtuu pelaajien alkoholinkäytöstä.

- Poika lähetti minulle tekstiviestin, ettei ole joukkueen mukana Rovaniemen reissussa. Hän kertoi, että olivat Ilon kanssa juopotelleet torstaina. Tulin tiedosta surulliseksi ja onnettomaksi, mutta Pele on jo aikuinen kundi, joka tekee omat virheensä, Ismail harmitteli.

Aikoinaan kuningas alkoholi varjosti myös Atik Ismailin komeaa peliuraa, jonka aikana hän ehti paitsi laukoa 113 SM-sarjamaalia, myös tarjota kentän ulkopuolella aihetta surullisempiin otsikoihin.

- Aika vahvasti tuli nyt omat ajat mieleen. Muistan, kun vuonna 1981 itsellä venähti ryyppyputki päälle juuri RoPS-HJK-pelin alla. RoPS oli noussut sarjaan ja siellä oli tuhansia katsojia odottamassa meitä. Sain silloin Kuuselan Martilta pelikieltoa.

- Minä kuitenkin nöyrryin ja tein jalkapallon eteen entistä enemmän töitä, lähes 20 vuotta sitten raitistunut Ismail muistelee nyt.

Hänen mukaansa Pelellä ei ole aiemmin ollut ongelmia alkoholin kanssa.

- Hän on tasapainoinen poika, eikä alkoholi ole ollut ongelma. Nyt tärkeintä on, että hän osaa katua, nöyrtyä ja pyytää anteeksi.

Pele Koljonen vakuutti eilen ottavansa opiksi törttöilystään.

- Emme noudattaneet Ilon kanssa joukkueen yhteisiä sääntöjä. Kadumme ja otamme rangaistukset vastaan. Miikan kanssa sovimme, ettei asiasta puhuta, eli muuta en kommentoi, Koljonen sanoi.

Tuoreimmat
 1. Juuri nyt
 2. Markku Kanerva nimesi Huuhkajien aloituskokoonpanon Unkaria vastaan – neljä muutosta Kreikka-pelistä
  Huuhkajat
 3. Nainen tuskailee HS:ssä työstä kieltäytyvän puolison elättämistä: ”Pitääkö laskelmissa huomioida, että hän tarjoaa hellyyttä, seksiä ja seuraa?”
  Seksi & Parisuhde
 4. Edis Tatlin taidokas temppuilu mykisti tv-katsojat – ”On tapahtunut lajinvalintavirhe”
  Tanssii tähtien kanssa
 5. Näyttelijä Kari Väänänen paljasti Ylellä: sai uskomattoman puhelun Yhdysvalloista – Steven Spielberg halusi mukaan hittielokuvaansa
  TV & elokuvat
 6. Tunti sitten
 7. Kiira Korpi otti terävästi kantaa keskusteluun lapsien valmentamisen metodeista: ”Pitäisi olla ehdottomasti kiellettyä”
  Taitoluistelu
 8. Tätä et nähnyt tv:ssä: Jone Nikulan Hanna-vaimo kruunattiin TTK:n kulisseissa vuoden tanssinopettajaksi – asteli hakemaan palkintoa verkkareissa
  Viihde
 9. Suomen suurlähetystö hämmästyi ja ohjeistaa ruotsalaisia – ”Saunassa ei syödä ruokaa”
  Kotimaa
 10. Harvinainen yhteiskuva: Pekka Pouta saapui Tanssii tähtien kanssa -lähetykseen Mari-vaimonsa kanssa
  Viihde
 11. Ketkä raivaavat tiensä Tanssii tähtien kanssa -finaaliin? Grafiikka seuraa pistetilannetta hetki hetkeltä
  Viihde
 12. 5 asiaa, joita miehet toivovat kumppaniltaan – ”Haluan puhua tunteistani”, sanoo Lasse
  Seksi & Parisuhde
 13. Näytä lisää