Jalkapallo

Tim Sparv tulossa lainapapereilla Suomen kentille?

Julkaistu: , Päivitetty:

Allsvenskanissa pelaavaa Halmstadia edustava Tim Sparv on palaamassa Suomeen. Rauhaskuumeestaan takaisin pelikuntoon toipuneen U21-maajoukkueen kapteenin tuleva seura on vielä avoinna.

21-vuotias Sparv on pelannut Halmstadin kakkosjoukkueessa nyt kahdessa ottelussa ja toipuminen rauhaskuumeesta etenee hyvin. Vielä ilman Veikkausliigapelejä oleva Sparv saatetaan nähdä Suomen kentillä jo hyvinkin pian.

- Voi olla, että tulen lainalle Suomeen. Asia selviää lähipäivinä, Sparv kommentoi.

- Kyseessä olisi muutaman viikon lainapesti, mutta joukkueesta ei ole vielä varmuutta. Voi myös olla, että jään Ruotsiin, keskikenttäpelaaja kertaa vaihtoehtojaan.

Sparv on ollut rauhaskuumeen vuoksi sivussa viikkoja ja missasi mm. Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen edellisen karsintapelin Skotlantia vastaan.

- Olen nyt ihan hyvässä kunnossa ja jokainen treeni on askel parempaan suuntaan.

Sparv siirtyi vuonna 2003 Norrvalla FF:stä englantilaiseen Southamptoniin, josta jatkoi 2007 nykyiseen ruotsalaisseuraansa.

Jakobstads Tidningenin mukaan MyPa on ollut kiinnostunut Sparvista. MyPan keskikenttäpelaaja Kuami Agbohin akillesjänne katkesi juuri ennen kauden alkua, ja joukkueella olisi tarvetta keskikenttäpelaajalle.

MyPan päävalmentajan Janne Hyppösen mukaan Sparv ei ole tulossa MyPaan.

- Kartoitimme jossain vaiheessa hänen tilannetta, mutta emme ole enää hänestä kiinnostuneita. Kunnioitan Timiä pelaajana korkealle, mm. alle 21-vuotiaiden kakkosvalmentajana Sparvia läheltä seurannut Hyppönen sanoo.

Oravaisissa lapsuutensa asunut Sparv haluaisi itse mieluummin pelata JT:n mukaan lähellä lapsuuden kotiaan, joten Jaro tai VPS olisivat siinä mielessä luonnollisempia vaihtoehtoja.

- Jos Sparv haluaa pelata Jarossa, hän ei ole kuitenkaan ollut yhteydessä seuraan. Mutta olen ymmärtänyt MyPan etsivän Sparvin tyylistä pelaajaa, Jaron hallituksen jäsen Timo Kuusisto sanoo JT:lle.

VPS:n toimitusjohtaja Eero Karhumäen mukaan Sparvia ei ole tarjottu heille.

- Totta kai Sparv on hyvä pelaaja, Karhumäki sanoo.