Berat Sadik siirtyy Bundesliigaan

Julkaistu:

IS Urheilun tietojen mukaan FC Lahden hyökkääjä Berat Sadik, 21, siirtyy Saksan Bundesliigaseura Arminia Bielefeldiin. Sadik on allekirjoittanut saksalaisseuran kanssa kolmevuotisen sopimuksen. Sadikin sopimus julkistetaan tänään sekä Lahdessa että Saksassa.

Sadikista oli viime hetkiin asti kiinnostunut myös italialaisseura Ascoli.

Sadik päätyi saksalaisseuraan, koska hän haluaa pelata ennemmin pääsarjaseurassa kuin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Italiassa. IS Urheilun tietojen mukaan Ascoli olisi maksanut suuremman siirtosumman kuin Arminia Bielefeld, mutta Sadik itse halusi tehdä päätöksen uudesta seurasta. Tiettävästi FC Lahti kuittaa Sadikista 350-400 000 euroa.

Sadik on pelannut Veikkausliigassa 58 ottelua, joissa hän on tehnyt 16 maalia. Hän nousi tänä talvena Stuart Baxterin valmentaman Suomen A-maajoukkueen vahvuuteen ja pelasi touko-kesäkuun vaihteessa kahdessa maaottelussa Turkkia ja Valko-Venäjää vastaan. Hän on kuulunut parhaillaan pelattavissa alle 21-vuotiaiden EM-karsinnoissa Markku Kanervan valmentajan joukkueen avainpelaajiin.

Sadik on syntynyt Makedonian pääkaupungissa Skopjessa, mutta hän muutti Suomeen 1990. Hän on Kiuruveden Palloilijoiden kasvatti ja pelasi Kuopion Palloseurassa ennen siirtymistään FC Lahteen.

Sadik ei ole ensi kaudella ainoa suomalainen Saksassa. Petri Pasanen pelaa Werder Bremenissä ja Mikael Forssell siirtyi kesäkuussa Hannover 96:n vahvuuteen.