Jalkapallo

Seth Ablade ei saanut sopimusta AC Ouluun

Julkaistu:

Ghanalainen jalkapalloilija Seth Ablade ei saanut sopimusta Veikkausliigan nousijajoukkue AC Ouluun. Kahtena viime kautena KuPSia edustanut Ablade oli näytillä Oulussa.

Keskikenttäpelaaja Ablade pelasi kaudella 2004 AC Oulun paidassa Ykköstä. Ghanan nuorisomaajoukkueissa esiintynyt Ablade pärjäsi hyvin Oulussa. Hänet muun muassa nimettiin Ykkösen heinäkuun pelaajaksi 2004.

KuPSiin siirtyessään Ablade joutui kuitenkin sopimusriitaan AC Oulun kanssa. Seuran silloisen managerin Miika Juntusen mukaan Ablade oli allekirjoittanut Oulun kanssa jatkosopimuksen, mutta pelaaja itse kiisti näin tehneensä. Riita sovittiin keväällä 2005 juuri ennen oikeusistuntoa.

Oulussa testattavina olevat hyökkääjät Dmytro Brovkin ja Youssef Benmoussa ovat joukkueen mukana liigacupin ottelussa lauantaina Vaasassa.

- He lähtevät meidän mukaan ja ovat näin ollen käytettävissä, mutta vielä en osaa sanoa, tulevatko he pelaamaan, päävalmentaja Harri Kampman sanoi Oulun tiedotteessa.

AC Oulun muista testipelaajista nigerialaiskolmikko Charles Johnson, Okafor Arinze ja Raymond Viktor on lähetetty kotimatkalle. Brovkinin ja Benmoussan ohella ringissä jatkaa edelleen yhdysvaltalaishyökkääjä Peter Louis.

- Louis on mielenkiintoinen pelaaja ja haluamme katsoa häntä vielä lisää, Kampman sanoi.

AC Oulu jatkaa edelleen testaamista, eli pohjoiseen on tulossa vielä lisää näyttipelaajia.

- Ensi viikolla tulee kaksi uutta testipelaajaa, joiden nimet kerromme myöhemmin. Meidän täytyy tehdä nopeita päätöksiä ja jatkaa etsimistä. Tämä ottaa aikaa, mutta pidämme pään kylmänä. Tiedämme, mitä etsimme ja sen mukaan toimitaan, Kampman kertoi.

(IS)