Juho Mäkelä korkkasi Barcelonan verkon

Skottiseura Heartsin suomalaishyökkääjä Juho Mäkelä teki eilen jalkapallohistoriaa ampumalla ensimmäisen suomalaismaalin mahtiseura Barcelonan verkkoon. Mäkelä iski maalinsa 24. minuutilla 1-3-tappioon päättyneessä ottelussa.

Juho Mäkelä taisteli pallosta Ronaldinhon kanssa.

- Saimme vapaapotkun laidalta. Kingston antoi sen takatolpalle, josta Berra puski sen maalin edustalle. Otin rankkaripilkun ja vitosen rajan välissä selkä maalia kohden pallon vasurilla haltuun, käännyin ja ammuin pallon oikealla takakulmaan, ympäri kenttää villisti tuulettanut Mäkelä kertaa maalin syntyä.

Mäkelä iski maalinsa 58 000 katsojan todistaessa sen syntyä. Osuma oli makea miehelle, joka ei mahtunut viime kaudella edes Heartsin penkille, vaan lainattiin Sveitsiin. Nyt harjoituskaudella suomalainen on taas saanut seurajohdon luottamuksen.

- Sain Saksan leirillä mahdollisuuden Heraclesia vastaan ja tein siinä pelissä kaksi maalia ja syötin kaksi. Valmentajat olivat tyytyväisiä esityksiini leireillä ja siitä hyvästä sain paikan avauksessa Barcelonaa vastaan, Mäkelä kertoo.

Mäkelän ei ole vielä onnistunut läpimurtoa Skotlannin liigakentille tekemään, mutta uskoo saavansa siihen pian starttaavalla kaudella mahdollisuuden.

- Uskon, että jos kaikki menee harjoituksissa hyvin, niin mahdollisuudet olla avauksessa ensimmäisessä liigapelissä Hiberniania vastaan ovat hyvät. Olen kieltämättä hieman pettynyt, jos en avaukseen pääse, Heartsin harjoituskauden paras maalintekijä päättää.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?