"Olisi mukava päästä pelaamaan Litmasen kanssa"

Julkaistu:

- Katotaan huomenna, keskikenttäpelaaja Roman Eremenko toisteli tiistaina Suomen jalkapallomaajoukkueen lehdistötapaamisessa Helsingissä.

Eremenkon viittaus huomiseen koskee EM-karsintojen Belgia-ottelua ja hänen mahdollista ensiesiintymistään A-maajoukkueessa. Eremenko, 20, on kuulunut A-maajoukkueen pelaajarinkiin maaliskuun puolivälistä lähtien, kun päävalmentaja Roy Hodgson nimesi hänet mukaan EM-karsintojen Azerbaidzhan-otteluun. Hodgson kehaisi tiistainakin, että Eremenkon veljeskatraan keskimmäinen on esiintynyt sittemmin edukseen.

- Hän on antanut todella hyvän kuvan itsestään ja näyttänyt kuuluvansa täysivaltaisena jäsenenä tähän joukkueeseen, Hodgson sanoi.

Azerbaidzhan-ottelua edeltäneellä Wienin-leirillä Eremenkoa vielä jännitti.

- Nyt tunnen jo kaikki pelaajat. Enää ei ole sellaista jännitystä, nyt kaikki on helpompaa, Eremenko kertoi.

Eremenkon ensiesiintyminen on keskiviikkona hyvinkin mahdollista, sillä Hodgsonin vakiomiehistä koko liuta on sivussa. Maajoukkueen harjoituksissa Eremenko on jatkanut hyviä otteitaan, omastakin mielestään.

- On ne treenit menny koko ajan hyvin, ei ole ollut mitään ongelmia, hän summasi.

Eremenko, Eremenko ja Litmanen

Hodgsonin mielestä Roman Eremenkon ensiesiintyminen on osittain kiinni Jari Litmasen pelikunnosta.

- Se on aika paha juttu. Minusta olisi mukava päästä pelaamaan Litmasen kanssa. Treeneissä yhteispelimme on sujunut hyvin, sen (Litmanen) löytää niin helposti, Eremenko kertoi.Roman Eremenkolle mieluinen ryhmitys toisi kentälle Roman ja Alexei Eremenkon sekä Litmasen.

- Mun mielestä se olisi ihan mahdollinen. Periaatteessa emme pelaa samalla paikalla (Litmasen kanssa). Mä pelaan sitä alempana, Eremenko sanoi.

Alexei ja Roman Eremenko ovat maajoukkueleirityksessä kämppäkavereita. Alexei Eremenko on huomannut pikkuveljensä kehityksen. Edellispäivänä Alexei Eremenko kehaisi Romania vahvaksi.

- Kyllä mä ainakin tsemppaan. Ja mun paikalla pitää taklata. Losan (Alexei) paikalla se ei ole niin välttämätöntä, mun paikalla on pakko, Roman Eremenko vertaili.

Isä Alexei Eremenko senior on yhä vaikuttava tekijä Roman Eremenkon tekemisessä.- Joka päivä jutellaan, vaikka kyllä se on jo kaikki neuvot antanut, Roman sanoi.