ManU lähtee suosikkina Barcaa vastaan - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

ManU lähtee suosikkina Barcaa vastaan

Julkaistu: 22.4.2008 13:20

Manchester United lähtee vieraskentästä huolimatta suosikkina Mestareiden liigan keskiviikkoiseen välieräottelun ensimmäiseen osaan Barcelonaa vastaan.

Barcelonan peli on tökkinyt La Ligassa. Katalonialaiset ovat jo ulkona Espanjan mestaruustaistosta, kun se pelasi vain 0-0 lauantaina Espanyolia vastaan.

Välieräotteluun Barca saanee kentälle argentiinalaisen maalitykkinsä Leo Messin, jota joukkue on maaliskuisen loukkaantumisen jälkeen odottanut kuin kuuta nousevaa. Messi, 20, on Mestareiden liigan maalipörssissä vain yhden maalin päässä ManU:n Cristiano Ronaldosta(7 maalia).

Barca on voittanut Espanjan liigassa vain yhden ottelun kahdeksasta viime pelistään, joten Camp Noulla toivotaan nyt voittoa, kun Mestareiden liigassa pärjääminen on oikeastaan ainoa oljenkorsi pelastamaan Barcan surkeasti sujuneen kauden.

Messi saa tuekseen hyökkäykseen Samuel Eto on, joka on huhujen mukaan jättämässä seuran. Keskiviikon ottelussa hän on mukana kuitenkin aivan täysillä.- Se että ManU on ottelun suosikki, antaa meille vain lisää voimia voittaa tämä ottelu, kamerunilaishyökkääjä uskoo.

Merkittävää on myös, että Barcalta puuttuu pelikieltoa kärsivä joukkueen kapteeni toppari Carles Puyol, jota seura varmasti tarvitsisi pysäyttämään ManU:n ahneet maalitykit.

ManU havittelee mestaruutta

Manchester Unitedilla on kova hinku Mestareiden liigan finaaliin, jossa se on viimeksi ollut vuonna 1999. Tuolloin se voitti Bayern Münchenin ikimuistoisessa ottelussa 2-1. Tuona vuonna ManU voitti myös Valioliigan ja Englannin cupin.

ManU haaveilee jättipotista myös tänä vuonna, ja voitto Barcasta olisi tärkeä askel kauden tavoitteessa voittaa sekä Valioliiga että Mestareiden liiga.

Valmentaja Alex Ferguson on huolissaan joukkueensa terveydentilasta, sillä Owen Hargreaves potee jalkaansa, Anderson ja Edwin van der Sar nivuksiaan ja Wayne Rooney lonkkaansa.

Onneksi Sir Alexilla on joukkueessaan todellinen kultakimpale, portugalilainen Cristiano Ronaldo, joka on ehkä tämän hetken maailman kuumin jalkapallonimi.

Nopean Ronaldon pelisilmää on kehuttu ainutlaatuiseksi. 23-vuotias tähtihyökkääjä on kehittynyt myös henkisesti, kun hän on karsinut turhat kaatumisensa tiukissa tilanteissa. Kahdeksan maalia Mestareiden liigassa - tähän asti - on hyvä osoitus Ronaldon maalintekotaidoista.

Tuoreimmat osastosta