Roy Hodgson: Tätä muistellaan vielä pitkään - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

Huuhkajien entinen luotsi: Tätä muistellaan vielä pitkään

Lontoolaisen Fulhamin kausi Euroopan jalkapallokentillä huipentuu 12. toukokuuta pelattavaan Eurooppa-liigan loppuotteluun.

Roy Hodgson (vas.) iloitsi Euroopan liigan finaalipaikasta.

30.4.2010 14:03

Seuran historian ensimmäisen paikan eurooppalaiseen seurajoukkuekilpailun loppuotteluun tuoneen illan hehku ei päävalmentaja Roy Hodgsonin mukaan hevin sammu.

- Tässä tehtiin historiaa. Tätä tunnelmaa me muistelemme vielä hyvän tovin, Hodgson totesi, kun Fulham oli voittanut Hamburger Sportvereinin välierien toisessa osaottelussa 2-1.

- Eurooppa-liigan finaalin pääseminen on uskomaton saavutus. Ei sillä ole väliä oletko lajin neljän parhaan joukkueen joukossa maailmassa tai Fulham, Hodgson muistutti.

Suomen maajoukkuettakin luotsannut Hodgson valmensi italialaisen Interin Uefa-cupin finaaliin 1997, mutta piskuisen Fulhamin nostaminen Eurooppa-liigan loppuottelijaksi on kovempi saavutus. Matkalla Fulham kellisti AS Roman, Shakhtar Donetskin, Juventuksen, Wolfsburgin ja HSV:n kaltaiset huippujoukkueet.

- Joukkue on pystynyt parempiin tuloksiin ja pelannut parempaa jalkapalloa kuin mihin sen olisi pitänyt pystyä. Olemme finaalissa vain siksi, että pelasimme vaikeissa paikoissa erittäin hyvin, Hodgson kiteytti.

Välierien toisessa osaottelussa Fulham nousi maalin tappioasemista voittoon Simon Daviesin ja Zoltan Geran maaleilla. HSV johti ottelua pitkään Mladen Petricin vapaapotkumaalilla.

- Melkoinen tunteiden vuoristorata tässä on tullut läpikäytyä, mutta en voisi olla tyytyväisempi joukkueen suoritukseen, Hodgson tuumi.

- Muutenkin koko minun aikani Fulhamissa on ollut maagista. Olen onnistunut luomaan hyvät suhteet seuran johtoon ja saanut sieltä sen tuen, jota olen tarvinnut.

Finaalissa Fulham kohtaa espanjalaisen Atletico Madridin. Ottelu pelataan Hampurissa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?