SM-liigaseura heilui pelaajamarkkinoilla – haaviin tarttui Kiekko-Espoon tähti ja ruotsalainen kohupelaaja

Mestiksen ennätysmies Atro Leppänen siirtyy SM-liigaan.

Atro Leppänen.

15.3. 12:28

SM-liigassa tällä kaudella sijalle 14 jäänyt Vaasan Sport hankkii uusia pelaajia ensi kauden joukkueeseensa.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan Sportin haaviin ovat tarttuneet Kiekko-Espoon tähtipuolustaja Atro Leppänen ja ruotsalainen konkarihyökkääjä Johan Sundström.

24-vuotias Leppänen on tehnyt käsittämätöntä jälkeä Mestiksessä. Hän rikkoi puolustajien yhden kauden piste-ennätyksen jo kaksitoista ottelua ennen runkosarjan loppua.

Leppäsen saalis on tällä hetkellä 57 (23+34) tehopistettä 50 ottelussa. Runkosarjaa on jäljellä kaksi ottelua.

Mäntästä kotoisin oleva Leppänen on Koillis-Pirkan Kiekon kasvatti, jolla ei ole aiempaa liigataustaa. Tänä keväänä hän jahtaa runkosarjan voittaneen Kiekko-Espoon kanssa Mestiksen mestaruutta.

Leppästä on luonnehdittu hyvin liikkuvaksi ja näppäräksi pakiksi, jonka vahvuudet ovat selkeästi hyökkäyssuunnan pelaamisessa.

Ruotsin HC Frölundasta Vaasaan siirtyvä Sundström on ollut kohun keskellä kotimaassaan. 30-vuotias sentteri riitaantui seuransa Frölundan kanssa palkka-asioista, eikä hän ole pelannut tällä kaudella.

Frölunda on määrätty maksamaan Sundströmin tämän kauden palkka, joka ruotsalaisten mediatietojen mukaan on kolme miljoonaa kruunua eli noin 267 000 euroa.

Sundström on Frölundan kasvatti, joka on pelannut seurassa seitsemän täyttä liigakautta. Viime kaudella hän teki 15 (6+9) pistettä 49 ottelussa.

Myös laidalla viihtyvä Sundström on pelannut urallaan myös 11 NHL-ottelua New York Islandersin riveissä. Kolminkertainen CHL:n mestari edusti Ruotsia vuoden 2016 MM-kisoissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?