Karmea tragedia: jääkiekkoilija halvaantui – tyttöystävältä hätähuuto

Mike Glemser loukkaantui vakavasti taklaustilanteessa.

Kuvituskuva.

14.3. 21:32

Jääkiekkoilija Mike Glemser, 25, halvaantui Saksan kolmannen sarjatason ottelussa kuukausi sitten. Glemser menetti tasapainonsa kontaktitilanteessa kaukalon laidan lähellä ja löi päänsä laitaan.

Glemserin neljäs ja viides selkänikama murtuivat onnettomuudessa. Hän halvaantui kaulasta alaspäin. Saksalainen oli 10 päivää vaivutettuna koomaan ja kävi läpi kaksi leikkausta.

RTL:n mukaan Starbulls Rosenheimin pelaaja Glemser siirrettiin taannoin tehohoidosta, mutta on yhä sairaalahoidossa.

Glemserin tyttöystävä Lara Lindmeier kertoo RTL:lle, ettei mies pysty liikkumaan, eikä ole tietoa, paraneeko hän. Glemser on Lindmeierin mukaan synkässä paikassa henkisesti.

– Yritän nostaa häntä henkisestä kuopasta. On hyviä päiviä ja huonompia. Joskus hän sanoo asioita, joita en haluaisi kuulla, Lindmeier kertoo.

Lindmeier yrittää yhdessä Glemserin perheen kanssa valmistella pelaajaa sairaala-ajan jälkeiseen elämään.

– Mike joutuu todennäköisesti elämään pyörätuolissa. Se elämä tuntuu hänestä yhä erittäin kaukaiselta.

Tyttöystävä otti yhteyttä vastustajajoukkueen pelaajaan, joka oli toisena osapuolena kontaktitilanteessa.

– Halusin, ettei hän syytä itseään tapahtuneesta ollenkaan. Hän on todella pahoillaan. Puhuimme, ja hänen sanansa antoivat minulle voimaa. Hän toivoi Mikelle parasta.

Glemserin karu kohtalo on poikinut paljon keskustelua lajin turvallisuudesta, ja Glemserille parasta ovat toivoneet myös useat NHL-tähdet.

– Moni asia on peliä tärkeämpää. Tuloksilla ei ole enää merkitystä. Älä luovuta, Mike. Me olemme kaikki tukenasi, Detroit Red Wingsin saksalaispuolustaja Moritz Seider kertoi.

Glemserin tueksi on perustettu myös Gofundme-keräys sekä muita hyväntekeväisyystempauksia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?